23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ναι στην «κοιλιά», όχι στην κατρακύλα

Η ήττα από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν προκαλεί έκπληξη για τον Παναθηναϊκό, αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα των «πράσινων» τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό που δεδομένα προκαλεί έκπληξη είναι ο τρόπος που ήρθε αυτή. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ όταν είδε ότι το ματς ξεφεύγει από τα χέρια της πήρε την απόφαση να το παρατήσει. Κι αυτό δεν ταιριάζει σε ομάδες με το μέγεθος των πρωταθλητών Ελλάδας. Στο τέλος της ημέρας, είτε το «τριφύλλι» έχανε μ' έναν πόντο, είτε με 21, ο παρονομαστής θα ήταν ο ίδιος, ωστόσο για το πρεστίζ του κλαμπ θα έπρεπε να μην υπάρξει αυτή η κατάρρευση. Το γεγονός ότι στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι έβαλαν 38 πόντους μαρτυράει τα πάντα.

Ο Νικ Καλάθης ήταν σπουδαίος για μία ακόμα φορά αποδεικνύοντας ότι είναι ο πληρέστερος πόιντ γκαρντ στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά ήταν και απελπιστικά μόνος. Από τη στιγμή που ο Ματ Λοτζέσκι αποφασίστηκε να μείνει εκτός και η ελληνική ομάδα δεν πήρε απολύτως τίποτα από τον Κέι Σι Ρίβερτς, τα πράγματα αυτόματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν επίσης υπερβολικά άστοχος και ο μόνος τρόπος για να μην ξέφευγε το παιχνίδι ήταν οι «πράσινοι» να έπαιζαν άμυνα. Το έκαναν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο και γύρισαν στο παιχνίδι. Το 9-0 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου όμως αποδείχτηκε καθοριστικό και κυρίως το γεγονός ότι η ομάδα «έχασε το μυαλό της» εξαιτίας των τριών -αυστηρών- επιθετικών φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός κάνει την «κοιλιά» του αυτήν την περίοδο. Όλες οι ομάδες κάνουν «κοιλιά» και θα ήταν παράλογο να μην υπάρχουν αυξομειώσεις στην απόδοση ενός συνόλου. Παρ' όλα αυτά τώρα είναι που πρέπει να παραμείνει το καράβι σε ήρεμα νερά και να αποφευχθεί η... κατρακύλα με σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Κι αυτό θα γίνει με νίκες που θα δώσουν ψυχολογία. Το κρίσιμο παιχνίδι είναι αρχικά αυτό της προσεχούς Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα έρθει η άκρως επικίνδυνη Μπασκόνια που παίζει κάθε εβδομάδα τη «ζωή» της στην Ευρωλίγκα. Αν το πάρει το «τριφύλλι», θα παραμείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος, ακόμα και με πιθανή ήττα από τη Χίμκι στη Ρωσία.

Με όσες λιγότερες απώλειες «βγει» ο Φεβρουάριος, τόσο καλύτερα θα είναι για τους «πράσινους». Ο Πασκουάλ θέλει να δει την ομάδα του να φορτσάρει από τον Μάρτιο και μετά, ούτως ώστε να κλείσει δυνατά τη χρονιά. Το θέμα είναι να μην έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες ζημιές έως τότε. Παράλληλα, στον τρέχοντα μήνα θα έχει την ευκαιρία για περισσότερη δουλειά, καθώς μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, ο Παναθηναϊκός θα ξαναπαίξει για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League μόνο μία φορά, στις 14/2 με τον ΓΛ Φάρο στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ. Ο ρόλος των διαιτητών ενός αγώνα είναι να σφυρίζουν δίκαια, ανεξάρτητα αν μία ομάδα παίζει καλά ή όχι. Τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα δεν τον σέβονται οι ρέφερι κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αποφασίζουν και τα διαφορετικά κριτήρια που χρησιμοποιούν. Παρ' όλα αυτά το σύνολο του Πασκουάλ έχει την ποιότητα για να τα καταφέρνει ακόμα και με «φαλτσοσφυρίγματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ