21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκος Βούλγαρης στο Basketa: «Δεν κρύφτηκα ποτέ στα μεγάλα ματς, φέτος έκανα τη σωστή επιλογή»

Τα Μελίσσια πήραν την νίκη της αγωνιστικής στη Γ' Εθνική στο Ίλιον, με το μεγάλο πρωταγωνιστή Νίκο Βούλγαρη να μιλάει στο basketa.gr για το «διπλό» και τη «μαγική» του εμφάνιση, αναφέροντας παράλληλα την φετινή εμπειρία στα Βόρεια προάστια, με μία... ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνη της περασμένης χρονιάς με τον Πορφύρα.

Είναι από τους παίκτες που, όσο καιρός και αν περάσει, όταν κάποιος σου αναφέρει την ηλικία του (38 ετών), αυθόρμητα η δική σου απάντηση θα είναι «ε και;». Ο ίδιος έχει καταγράψει τη δική του σπουδαία διαδρομή στις εθνικές κατηγορίες, με ίσως μοναδικό «μελανό» σημείο τον περσινό υποβιβασμό με τον Πορφύρα, ενώ φέτος δεν αρνήθηκε για ακόμη μία φορά το ρόλο του ηγέτη στο παρκέ, φορώντας την φανέλα των Μελισσίων. Και η ομάδα του Στέλιου Σταϊκόπουλου, λίγους μόλις μήνες μετά την άνοδο από την Α' ΕΣΚΑ, σημειώνει περίφημη πορεία, παίρνοντας δια χειρός του ιδίου ένα τεράστιο «διπλό» στο Ίλιον, με 71-66 κόντρα στην Ένωση και «βλέποντας» ακόμη και άνοδο, αφού πλέον απέχει κατά μία νίκη από την κορυφή.

Ο Νίκος Βούλγαρης ήταν ο «καταλύτης» σε αυτό τον αγώνα και μιλάει στο basketa.gr για τους παράγοντες που πρόσφεραν αυτή την «απόδραση», μην χάνοντας την ευκαιρία να τονίσει πως τέτοιου είδους αγώνες, όπως με την Ένωση που μέχρι την Κυριακή (14/1) ήταν μόνη στην κορυφή του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής, είναι αυτοί για τους οποίους... ζει και πεθαίνει. Παράλληλα, ο πολύπειρος φόργουορντ εκδηλώνει το αίσθημα δικαίωσης που νιώθει, για την επιλογή να «ανηφορίσει» από την Φρεαττύδα στα Μελίσσια, αφήνοντας τα δικά του... υπονοούμενα για όσα βίωσε πέρυσι, ως παίκτης του Πορφύρα.

Νίκο, πώς καταφέρατε σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τέτοιο αντίπαλο να είστε κυρίαρχοι σε όλη της τη διάρκεια; 

Μπήκαμε πολύ καλά προετοιμασμένοι και αυτό φάνηκε από την αρχή. Είμαστε μία ομάδα, η οποία όποιον κι αν βρίσκει απέναντί της, επιθυμεί να είναι εκείνη που θα ελέγχει το ρυθμό. Στο ματς με την Ένωση Ιλίου, το καταφέραμε από την αρχή.

Τι είναι αυτό που σας κράτησε μπροστά όταν το Ίλιον προσπάθησε να αντεπιτεθεί; 

Νομίζω ότι ήταν καθοριστικό, πως δεν αλλάξαμε τον τρόπο λειτουργίας μας. Συνεχίσαμε να στηρίζουμε το πλάνο μας και στο τέλος δικαιωθήκαμε, παίρνοντας το «διπλό»

Μήπως τα Μελίσσια... το πάνε για άνοδο; 

Τα Μελίσσια το πήγαιναν για σωτηρία, για να είμαστε ξεκάθαροι ως προς τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί. Αυτό, για να μην κρυβόμαστε, το έχουμε καταφέρει. Αυτή τη στιγμή, πια, κοιτάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και πάμε για την νίκη. Δεν έχουμε ταβάνι, θα πάρουμε όποιο ματς μπορούμε.

Έκανες ίσως το καλύτερο φετινό σου παιχνίδι, σε ένα ματς με την κρισιμότητα του χθεσινού. Θεωρείς ότι πρέπει να βγαίνεις μπροστά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, με βάση την εμπειρία και τις παραστάσεις σου σε αυτά; 

Η αλήθεια είναι, ότι αυτά τα παιχνίδια είναι η ομορφιά του αθλήματος. Εγώ ποτέ σε αυτά τα ματς δεν κρύφτηκα και ποτέ δεν θα το κάνω, γιατί απλούστατα λατρεύω αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε, πάντως, μία ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε κάποιον συγκεκριμένα. Και αν δεις τα παιχνίδια μας προσεκτικά, οι σκόρερες συνεχώς αλλάζουν.

Αυτό ήταν που ζήτησε από σένα ο κόουτς Σταϊκόπουλος όταν σε προσέγγισε το καλοκαίρι;

Αυτό που μου ζήτησε, ήταν να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία μου, γιατί είμαστε μια ομάδα με πολλά νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στο χώρο. Οπότε, ναι, ήταν και αυτό ένα από τα πράγματα που ήθελε ο κόουτς να δει από εμένα.

Τι σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση των Μελισσίων, προερχόμενος από μια σεζόν χωρίς επιτυχία με τον Πορφύρα;

Πέρυσι, δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Δεν είχα συνηθίσει σε τέτοια δεδομένα. Έζησα κάτι πρωτόγνωρο. Βγήκαν άνθρωποι που δεν τους γνωρίζει ο χώρος να λένε πράγματα για μένα που δεν ίσχυαν. Και δεν μιλάω για τους ανθρώπους της διοίκησης του Πορφυρα. Φέτος, συνεπώς, έπρεπε να επιλέξω να πάω σε μια ομάδα που θα με κάλυπτε σε απόλυτο βαθμό. Οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πραγματικά εκπληκτικοί στα Μελίσσια. Φυσικά, ο κόουτς Σταϊκόπουλος έπαιξε εξίσου σπουδαίο ρόλο το καλοκαίρι, καθώς τον γνώριζα πολλά χρόνια πριν από το Παγκράτι και ήταν εύκολο να πω το «ναι».

Τι σου δίνει κίνητρο να συνεχίζεις σε αυτή την ηλικία και πόσο... Βούλγαρη θα δούμε ακόμα; 

Είμαι, πλέον, σε μια ηλικία, όπου ζω τις στιγμές του μπάσκετ. Δεν ξέρω πόσο θα παίξω ακόμη ειλικρινά. Μάλλον... όσο αντέχω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι φέτος έκανα μία πολύ σωστή επιλογή, είμαι ήρεμος, περνάω καλά και αυτό σίγουρα μου δίνει περισσότερη ενέργεια, κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Τα Μελίσσια είναι μια ομάδα με όνειρα. Θα ήθελες να αποτελείς ένα από τα στηρίγματα της για να γίνει πρωταγωνίστρια στις εθνικές κατηγορίες;

Δε σου κρύβω, ότι θα ήθελα να βοηθήσω και εγώ τα Μελίσσια να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Οι άνθρωποι έχουν όραμα, ακούνε, είναι... κύριοι στις υποχρεώσεις τους και φυσικά η ομάδα έχει ένα υλικό παικτών, με το οποίο μπορείς να «χτίσεις» για κάτι καλύτερο. Το πιο σημαντικό, είναι ότι όλα τα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες και αυτό έχει παίξει ρόλο για την καλή μας πορεία. 

Photo Credits: Melissiabc.gr/Facebook



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ