23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Νέο συμβόλαιο για το ρεκόρ

Πριν από λίγες μέρες ο Ντιρκ Νοβίτσκι έκλεισε τα 39 χρόνια του και ετοιμάζεται να αρχίσει την 20η σεζόν του με τη φανέλα των Μάβερικς. Όταν θα την ολοκληρώσει του χρόνου, θα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κόμπι Μπράιαντ, που είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος συμπλήρωσε 20 διαδοχικές σεζόν με τη φανέλα της ίδιας ομάδας. Και οι Μαβς θέλουν να δώσουν από τώρα τη δυνατότητα στον Γερμανό να σπάσει αυτό το ρεκόρ και να γράψει ιστορία.

Το συμβόλαιό τους μαζί του περιλαμβάνει για το καλοκαίρι του 2018 μια δική τους οψιόν ανανέωσης. Αν θέλουν, τον κρατούν δηλαδή και θα του δώσουν άλλα 25 εκ. δολάρια. Όμως επειδή θέλουν κι επειδή επιθυμούν όσο τίποτα άλλο να του δώσουν την ευκαιρία να κάνει το ρεκόρ, σκέφτονται πολύ σοβαρά-και μάλλον έτσι θα πράξουν-να ενημερώσουν το ΝΒΑ τώρα (όπως έχουν την υποχρέωση) ότι δεν θα εξασκήσουν αυτή την οψιόν και να δουλέψουν μαζί του για την υπογραφή τώρα ενός νέου διετούς συμβολαίου, που θα λήγει το καλοκαίρι του 2019. Τότε δηλαδή που ο Ντιρκ θα έχει συμπληρώσει 21 σεζόν με τη φανέλα των Μάβερικς και θα έχει κάνει το ρεκόρ.

Ο Νοβίτσκι για την ώρα δεν έχει πάρει θέση επ' αυτού. Πάγια θέση του, την οποία ξέρουν και οι Μαβς, είναι ότι σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται θέλει να παίρνει αποφάσεις χρόνο με το χρόνο και να μη δεσμεύεται μακροχρόνια. Πάντως είναι δεδομένο ότι δεν θα προσπαθήσει να πάει να παίξει αλλού. "Στο τέλος της ημέρας, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα", λέει. Αλλά δεν ξέρει και σε ποια κατάσταση θα είναι του χρόνου το καλοκαίρι. Πάντως το ρεκόρ του Κόμπι είναι μεγάλο κίνητρο γι' αυτόν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ