23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέντοβιτς: «Προειδοποιήσαμε, αλλά…»

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πάρει τραγικές καταστάσεις, με την Ιταλία να μετράει ήδη περισσότερους από 4.000 νεκρούς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που παραμένει απομονωμένος στο σπίτι του στο Μιλάνο, μίλησε για τον ιό COVID-19, αλλά και το μπάσκετ.

Όπως και ο συμπαίκτης του στην Αρμάνι, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, στάθηκε αρχικά στην έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε στα πρώιμα στάδιά του ο ιός στη γείτονα χώρα. «Οι άνθρωποι στην Ιταλία δεν αντιλήφθηκαν από την αρχή την κατάσταση. Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες οι καφετέριες ήταν γεμάτες, οι δρόμοι το ίδιο. Δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», εξήγησε στην ιστοσελίδα mozzartsport.com.

Ούτε η Ευρωλίγκα έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, με τον 28άχρονο γκαρντ να προσθέτει: «Όταν είδαμε πώς έχουν τα πράγματα προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε τις Αρχές και τις Επιτροπές. Είπαμε μέσω της Ένωσης Παικτών Ευρωλίγκας πως έρχεται δύσκολη περίοδος και πως θα ήταν καλύτερο να ακυρώσουμε τη διεξαγωγή των επόμενων παιχνιδιών. Μας είπαν ότι θα μας ακολουθήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση, όμως εάν δεν παίζαμε θα ρισκάραμε πιθανή τιμωρία του συλλόγου ή ακόμα και αποβολή από την Ευρωλίγκα. Προειδοποιήσαμε, αλλά τότε δεν είχε κανένας θέμα εκτός Ιταλίας και δεν είδαν σοβαρά αυτά που είπαμε. Μετά όλα άλλαξαν. Έπρεπε να "καεί" κάποιος στην Ευρώπη για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται».

Η απόφαση του ΝΒΑ να αναστείλει τους αγώνες του, μετά το πρώτο κρούσμα, άλλαξε τις ισορροπίες και στη γηραιά ήπειρο. «Δεν μπορώ να πω εάν άργησαν σε κάποια απόφασή τους. Δεν είναι μονόπλευρη η κατάσταση, υπήρχαν πολλά στη μέση. Τώρα, δεν αλλάζει και κάτι. Ξέραμε ότι η Ευρωλίγκα θα ακολουθήσει το ΝΒΑ σε κάθε κίνησή του. Αυτό αφορά και στο μέλλον της λίγκας», συμπλήρωσε ο Σέρβος, για να αναφερθεί εν συνεχεία στη δημόσια υγεία: «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτό που πρέπει, στις χώρες που ζούμε. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Μέχρι να υπάρξει ομαλότητα, δεν πρέπει να μιλάμε για μπάσκετ ή για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Ελπίζουμε όλα να λυθούν σύντομα, δεν έχουμε συνηθίσει να μένουμε σπίτια μας το Μάρτιο».

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με την οριστική αναβολή της Ευρωλίγκας, απάντησε: «Δεν θα ήταν κακό να αναβληθεί οριστικά η σεζόν. Θα ήταν άδικο, όμως, για την Εφές Αναντόλου π.χ. να μην ολοκληρώσει τη σεζόν, επειδή έχει την ευκαιρία να φθάσει μέχρι το τέλος και την κατάκτηση του τροπαίου. Ξέρω ότι οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας είναι ικανοί για μια δίκαιη απόφαση, θα περιμένουμε να δούμε πώς θα γίνει όταν έρθει η ώρα».

Ο προβληματισμός στις τάξεις των παικτών για τους μισθούς τους, μετά είτε την αναστολή είτε τη διακοπή των πρωταθλημάτων ανάλογα με το τι έχει αποφασίσει κάθε λίγκα, είναι έντονος. Ο Νεμάντια Νέντοβιτς μίλησε αρχικά για την Αρμάνι Μιλάνο: «Δουλεύουν καλοί άνθρωποι στο σύλλογο. Μας έδωσαν ό,τι χρειαστήκαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Δεν ανησυχούμε. Πιστεύουμε ότι ο κ. Αρμάνι θα μας σεβαστεί και θα σεβαστεί τα συμβόλαιά μας», πριν προσθέσει για τις υπόλοιπες ομάδες: «Στο ΝΒΑ υπάρχει ένα θέμα με τα συμβόλαια, αλλά υπάρχει και η ρήτρα για λόγους ανωτέρας βίας, όπως ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή μια φυσική καταστροφή και μια πανδημία. Στις ομάδες της Ευρώπης δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δεν ανησυχώ, αλλά τα χρήματα δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά που ζούμε. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι αθλητές στις λίγκες που ανακοίνωσαν οριστική διακοπή κι έτσι θα χαθούν δύο ή τρεις μισθοί. Ωστόσο, πιστεύω πως οι ομάδες θα σεβαστούν τους παίκτες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ