22.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Γκασόλ: «Παίζουμε για τον διπλανό μας στα αποδυτήρια!»

Η συζήτηση έχει γίνει ουκ ολίγες φορές. Πώς γίνεται οι Ισπανοί να μαζεύονται κάθε καλοκαίρι, να μην λείπει κανείς αν είναι καλά στην υγεία του, να μην... κουράζονται, να είναι χαμογελαστοί. Μπορεί να μας την δίνουν και λίγο στα νεύρα, αλλά η αλήθεια να λέγεται: Νικάνε και περνάνε καλά. Και ο Μαρκ Γκασόλ λίγο μετά την πρόκριση της Εθνικής Ισπανίας και την δική του μεγάλη εμφάνιση, σημειώνοντας μάλιστα 12 πόντους σε 2 λεπτά, «καθαρίζοντας» την Γερμανία, έδωσε ένα ακόμη στίγμα αυτής της ομάδας.

«Δεν ξέρω αν έχω ξαναβάλει 12 πόντους σε τόσο λίγο χρόνο. Στο ΝΒΑ ίσως μια δυο φορές, αλλά στην Εθνική όχι. Εξαρτάται από το παιχνίδι το ίδιο, το αν θα βρεις ρυθμό. Κάποιες φορές απλά συνδέεσαι με το καλάθι. Θέλω να παίζω καλά για τους συμπαίκτες μου. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω. Και όλων πιστεύω. Σε κάθε παιχνίδι, μπαίνοντας στα αποδυτήρια βλέπεις τον διπλανό σου και θέλεις να παίξεις γι’ αυτόν. Τον Πάου, τον Χουάν Κάρλος που είναι εδώ 20 χρόνια και τους θαυμάζουμε και τους σεβόμαστε όλοι. Θέλουμε να τα καταφέρουμε για τους συμπαίκτες μας. Θέλουμε να παίξουμε καλά γι’ αυτούς».

Μπορεί οι Ισπανοί να βγάζουν μια υπεροψία, ο Μαρκ Γκασόλ όμως χρησιμοποίησε την ακριβώς αντίθετη λέξη: «Από κάθε παιχνίδι μαθαίνεις κάτι. Δεν έχει σημασία το σκορ. Δεν το βλέπω καν. Είναι ένα αποτέλεσμα. Μπορείς να μάθεις πολλά από κάθε λεπτό στο γήπεδο είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Το θέμα είναι να παραμένεις ταπεινός και να καταλαβαίνεις τι σημαίνει Ευρωμπάσκετ. Το κάθε παιχνίδι σημαίνει πολλά για μια ολόκληρη χώρα. Δεν είναι μια απλή ομάδα. Είναι μια χώρα, οι άνθρωποί της, η περηφάνειά της. Το σκορ είναι ένα ψυχρό στοιχείο και σίγουρα δεν είναι αρκετό για να εκπροσωπήσει το παιχνίδι το ίδιο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ