22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μόνο έτσι προκρίνεται ο Παναθηναϊκός

Με δέκα αγωνιστικές να απομένουν για να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, το basketa.gr αναλύει τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν με αρκετά όνειρα τη σεζόν, αλλά η πορεία της ομάδας δεν έχει δικαιώσει σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που υπήρχαν. Με ρεκόρ 8-12 έπειτα από τις είκοσι πρώτες «στροφές» τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά μαθηματικά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.

Πλέον οι «πράσινοι» έχουν να δώσουν πέντε παιχνίδια μπροστά στο κοινό τους και άλλα πέντε εκτός έδρας.

Με βάση το πως εξελίσσονται έως τώρα τα πράγματα, το όριο βρίσκεται στις 16 νίκες. Ίσως και η τελευταία ομάδα που θα συμπληρώσει την οκτάδα να μπει με 15, αλλά αυτή τότε δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς υστερεί στις ισοβαθμίες με Ζαλγκίρις και Μακάμπι, ενώ υπερτερεί με Μπάγερν Μονάχου και για να είναι από πάνω και από την Μπασκόνια θα πρέπει να τη νικήσει με δέκα πόντους στο ΟΑΚΑ. Ας τα δούμε όμως πιο λεπτομερώς.

Αν δεν κρατήσει την έδρα του δεν ελπίζει

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν πολύ δύσκολο αγώνα με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ για την 21η πρώτη αγωνιστική. Η επόμενη εντός έδρας υποχρέωσή του είναι με τη Χίμκι για την 23η «στροφή». Έπειτα θα συναντήσει την Μπασκόνια στην 20/3 και θα κλείσει την κανονική περίοδο φιλοξενώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπουντούτσνοστ την 29η και την 30η αγωνιστική αντίστοιχα. Σε αυτούς τους αγώνες η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πρέπει να κάνει το απόλυτο. Αν χάσει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια επί της ουσίας θα έχει χάσει και τις τελευταίες ελπίδες της.

Αναζητώντας τουλάχιστον «δύο» διπλά

Από εκεί και πέρα, οι εκτός έδρας αναμετρήσεις θα κρίνουν τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός που έχει έως τώρα μία νίκη σε δέκα αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ, θα πρέπει να βρει το λιγότερο δύο «διπλά». Αν η ομάδα έπειθε με την απόδοσή της θα υπήρχε αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει σε έδρες όπως της Γκραν Κανάρια (24η αγωνιστική) και της Νταρουσάφακα (25η αγωνιστική). Σίγουρα τη δεδομένη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα φύγει από εκεί νικήτρια η ελληνική ομάδα. Οι εξορμήσεις στις έδρες της Φενέρμπαχτσε (22η αγωνιστική) και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (26η αγωνιστική) μοιάζουν... αδιέξοδες. Αυτό το παιχνίδι όμως που μπορούν να «κυκλώσουν» στους «πράσινους» ως τελικό, σε περίπτωση που δεν έχουν ήδη βγει εκτός μάχης, είναι εκείνο της 28ης «στροφής» με την Αρμάνι Μιλάνο στη Λομβαρδία. Ίσως εκεί, ο Παναθηναϊκός παίξει τα ρέστα του.

Συμπέρασμα

Οι πιθανότητες δεν είναι σε καμία περίπτωση με το μέρος του «τριφυλλιού». Η συγκομιδή του αλλά και η εικόνα του στο παρκέ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στη συνέχεια, καθώς τα αποτελέσματα της φετινής Ευρωλίγκας είναι πολύ απρόβλεπτα... Αν πάντως ο Παναθηναϊκός φτάσει τις 16 νίκες -μία μάλλον υπερβολική εκτίμηση- θα είναι σίγουρα στην οκτάδα, ενώ με 15 θα πρέπει να περιμένει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ