30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μωραΐτης στο basketa.gr: “Ήρθε η ώρα να ξεπεταχτώ”!

Στα 18 του ο Δημήτρης Μωραΐτης έχει ήδη όνομα γνωστό στο χώρο του μπάσκετ. Όχι μόνο επειδή ο πατέρας του, Κώστας Μωραΐτης, ήταν επί πολλά χρόνια τη δεκαετία του ’90 παίκτης της Α1, έχοντας φορέσει μάλιστα τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και γιατί ο ίδιος έχει αρχίσει να γράφει τη δική του ιστορία.

Είναι βασικό στέλεχος των εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων, θεωρείται από όλους τους ειδικούς ένα από τα κορυφαία ταλέντα της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, ενώ  η μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015 έκανε ντόρο και κόστισε ένα σωρό χρήματα.

Φέτος ήρθε η ώρα να παίξει κιόλας στην Stoiximan.gr Basket League. Όχι να κάνει ντεμπούτο, γιατί αυτό το έχει ήδη κάνει, αλλά να καθιερωθεί. Πρώτα στη 12άδα της ΑΕΚ και μετά ως αυτό που όλοι περιμένουμε από εκείνον: ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Μιλώντας στο basketa.gr ο Δημήτρης Μωραΐτης δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα την πρόκληση που έχει μπροστά του. Και δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει.

"Είναι πολύ σημαντική αυτή η χρονιά για μένα. Θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά για να καθιερωθώ στη 12άδα και να δώσω το καλύτερο για την ΑΕΚ".

-Πώς βλέπεις την ομάδα φέτος σε σχέση με πέρυσι;

"Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Έχουν έρθει πολλοί καλοί παίκτες, το κλίμα είναι εξαιρετικό, πάμε καλά ως τώρα στην προετοιμασία και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

-Ποιος βλέπεις να είναι ο δικός σου ρόλος στην ομάδα;

"Δεν πιστεύω να είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος μου φέτος. Βέβαια από τον περσινό θα είναι πολύ διαφορετικός. Αν είμαι στη 12άδα, θα έρχομαι ως τρίτο πλέι μέικερ πίσω από τον Ξανθόπουλο και τον Γκριν. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τους βοηθάω σε ό,τι χρειαστούν".

-Τι σου έχει πει ο προπονητής σου επ’ αυτού;

"Ο κ. Μανωλόπουλος πιστεύει στις δυνατότητές μου και με εμπιστεύεται. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ως τώρα και μου αρέσει να δουλεύω μαζί του. Ό,τι και να μου λέει προσπαθώ να το εφαρμόζω κατά γράμμα".

-Είσαι έτοιμος να κάνεις το ξεπέταγμά σου;

"Ναι. Νιώθω έτοιμος και πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός για να γίνει αυτό".

-Είσαι ένας σημαντικός παίκτης όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για όλο το ελληνικό μπάσκετ, που περιμένει πολλά από σένα. Σου προσθέτει βάρος αυτό;

"Όχι. Δεν έχω άγχος, νιώθω έτοιμος και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ".

-Πού στοχεύει φέτος η ΑΕΚ;

"Βασικός στόχος είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Κυρίως στην Ευρώπη…"

-Το οποίο, πώς μεταφράζεται;

"Να φτάσουμε στο φάιναλ φορ του Champions League. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Να δούμε, όμως, πώς θα πάει η χρονιά…"

-Και στο πρωτάθλημα;

"Είμαστε τρίτοι κι αυτή τη στιγμή είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι θέλουμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Αν μπορέσουμε να πετύχουμε καμιά νίκη παραπάνω επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα είναι πολύ καλό για μας".

-Τελικά μπορεί να μπει σφήνα η ΑΕΚ ανάμεσα στους δύο “αιώνιους”;

"Ναι. Πιστεύω ότι μπορεί. Πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο που μπορεί να τους κοντράρει και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ