25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπράιαντ: “Ο Σπανούλης θα σας «σκοτώσει»”

Είναι ένας από τους κορυφαίους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ανήκει στην απόλυτη ελίτ της Ευρωλίγκας και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ομολογήσει πως τον είχαν για πρότυπο. Ή πως έστω τον παρακολουθούσαν και ήξεραν πολύ καλά τι είναι ικανός να κάνει. Ο Κόμπι Μπράιαντ, ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου μπάσκετ, δεν έχει κρύψει την εκτίμησή στον Βασίλη Σπανούλη και επανήλθε σε συνέντυξή του στην ισπανική Marca.

Όταν του επισημάνθηκε πως με την άφιξή του στην Εθνική ΗΠΑ ήρθε μαζί και μια αλλαγή γενικότερα στην ομάδα. Η ερώτηση ήταν πώς ήρθε αυτή η αλλαγή. Η απάντησή του είχε άρωμα Ελλάδας: «Όταν έφτασα στην ομάδα, είπα στον Μάικ Σιζέφσκι πως θα ήθελα να είμαι ο ηγέτης της ομάδας, αυτός που θα οδηγούσε στην αλλαγή. Άρχισα να μελετώ παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, ο Μπαρμόσα. Κάποιοι από τους συμπαίκτες μου με ρωτούσαν τι κάνω κι εγώ τους απαντούσα «μελετώ τον Σπανούλη». «Ποιος είναι ο Σπανούλης» με ρωτούσαν. Κι εγώ τους απαντούσα: «Ο Σπανούλης θα σε «σκοτώσει» στο γήπεδο». Πρέπει να μεταδίδεις και στους υπόλοιπους αυτή τη σοβαρότητα, πως δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα. Στις προπονήσεις, τίποτα... Ούτε ένα αστείο. Ήταν όλα πολύ σοβαρά».

Στην ερώτηση αν πιστεύει πως οι ΗΠΑ μπορούν να ξαναχάσουν ο Μπράιαντ απάντησε: «Πάντα υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο περισσότερο από άλλες φορές».

Ο Μπράιαντ είναι από τους λίγους ΝΒΑερ που πάντα είχε το βλέμμα του και στην Ευρώπη, καθώς είναι γενικότερα «κολλημένος» με το μπάσκετ. Η παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς στην άλλη όχθη του Ατλαντικού δεν του κάνει καμία εντύπωση: «Δεν με εκπλήσσει καθόλου! Όταν τον είχα δει στη Μαδρίτη σας το είχα πει. Οι μάνατζερ των ομάδων είναι πλέον πιο έτοιμοι, ξέρουν. Έκανε στη Ρεάλ ότι έκανε ο Τζινόμπιλι στην Μπολόνια, αλλά εκείνος ήταν στο Νο27 του ντραφτ τότε».

Δεν έδειξε πάντως να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα αν ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα τον προσπεράσει στους σκόρερ όλων των εποχών, όπως έκανε πριν λίγο καιρό με τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι αυτός που βρίσκεται πλέον ένα σκαλί πιο ψηλά: «Δεν το σκέφτομαι και πολύ. Αυτό που έχει σημασία για μένα, το μοναδικό, είναι να νικάς. Αυτό είναι το μοναδικό: Τα δαχτυλίδια, οι τίτλοι».
Παραδέχεται πως δεν σκέφτηκε να γίνει προπονητής, παρά την επιρροή του Φιλ Τζάκσον, λέγοντας γελώντας πως «διδάσκω μπάσκετ και την τριγωνική επίθεση στις κόρες μου και είναι πολύ καλές, γιατί έχουν το καλύτερο προπονητη».

Είναι υπέρ της προσθήκης του Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς, ακόμη κι αν χρειαστεί να φύγουν οι νεότεροι Ίνγκραμ, Λόντζο, Κούζμα, ενώ δεν ανησυχεί για την κακή φετινή χρονιά της ομάδας «γιατί είναι η πρώτη χρονιά του Τζέιμς και τους Λέικερς πάντα ήταν έτσι, βιάζονται για τα αποτελέσματα. Η δεύτερη χρονιά θα είναι καλύτερη και η Τρίτη ακόμη καλύτερη».

Η κουβέντα πήγε και στους Μπακς, λόγω της παρουσίας εκεί πλέον του Πάου Γκασόλ. Ο Μπράιαντ πιστεύει πως η παρουσίας του 38χρονου Ισπανού μπορεί να βοηθήσει τον Γιάννη: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά νέος. Ακόμη μαθαίνει το ίδιο το παιχνίδι. Ο Πάου μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε αυτό ακριβώς το κομμάτι. Μπορεί να βοηθήσει υπερβολικά τους Μπακς σε κομμάτια που τους λείπει η εμπειρία. Ακόμη και στον τρόπο που αγωνίζονται στα πλέι οφ».

Όσο για την παρουσία του ως πρεσβευτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019; «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα στο μπάσκετ, όντας στην Ιταλία. Η πρώτη μου αναφορά στο μπάσκετ ήταν η FIBA. Οπότε όταν με κάλεσαν μπορούσα μόνο να πω «βεβαίως κι ευχαριστώ»!"

*Δείτε τη συνέντευξη του Κόμπι Μπράιαντ ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ