24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπορούν χωρίς τον Κάρι; Απόδειξη! (vids)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν την ατυχία ενώ τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της Δύσης, να συναντούν ως έβδομους τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Θα καταφέρουν να καλύψουν την απώλεια του Στεφ Κάρι; Η απόδειξη θα έρθει πολύ σύντομα!

Οι πρωταθλητές μετά από πολλά χρόνια «χτυπήθηκαν» μέσα στη σεζόν από πολλά προβλήματα τραυματισμών. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Στιβ Κερ έδειξε ότι δεν της λείπει το βάθος στο ρόστερ. Με ρεκόρ 58-24 τερμάτισε στη δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας κι έχει ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση ενός ακόμα δαχτυλιδιού που αν έρθει θα είναι το τρίτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο προπονητής του οργανισμού δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των Ουόριορς παρά το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο των playoffs θα αναγκαστούν να παίξουν δίχως τον σημαντικότερο παίκτη τους. Αυτή η κατάσταση αποτελεί μία πρώτης τάξεως πρόκληση για όλους τους υπόλοιπους ούτως ώστε να κάνουν το βήμα μπροστά και να μπουν στα παπούτσια του κορυφαίου «τριποντάκια» όλων των εποχών! 

Στις 12/3, το Γκόλντεν Στέιτ έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε θέση στην postseason από την πλευρά της Δύσης. Τρεις ημέρες αργότερα εξασφάλισε και την κατάκτηση του division. Παρ' όλα αυτά είναι δεδομένο ότι η πορεία των Χιούστον Ρόκετς είναι εκείνη που έχει τραβήξει επάνω της όλα τα βλέμματα στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ και γι' αυτόν τον λόγο δεν θεωρείται τόσο... τρομακτική η φετινή έκδοση της ομάδας του Όκλαντ. Φυσικά οι προβλέψεις τους θέλουν να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς της Δύσης. Το ρόστερ είναι πλήρες, αλλά πλην του Κάρι θα λείψει και ο Πάτρικ Μακ Κάου ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κλέι Τόμπσον και ο Ντρέιμοντ Γκριν θα επωμιστούν το βάρος της κάλυψης των κενών των τραυματιών, ενώ κρυφό χαρτί αναμένεται να αποτελέσει ο απείθαρχος μεν, αλλά προικισμένος σκόρερ δε, Νικ Γιανγκ. Αυτό που πάντως θα προτιμούσαν να αποφύγουν οι «πολεμιστές» είναι η συνάντηση με τους Σαν Αντόνιο Σπερς στον πρώτο γύρο.

Και οι λόγοι είναι προφανείς...

Δείτε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=PUMk1TAUpfQ

https://www.youtube.com/watch?v=2hJ12QkARMQ

Πάντα επικίνδυνοι

Το συγκρότημα του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Το συγκεκριμένο κλισέ εξηγεί ακριβώς τι ισχύει για τον οργανισμό του Τέξας. Από τη σεζόν 1997-98 κι έπειτα τα «σπιρούνια» έχουν τον τρόπο τους να βρίσκονται πάντοτε στα πλέι οφ. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πετύχαιναν μάλιστα και περισσότερες από πενήντα νίκες. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας είναι ο Λαμάρκους Όλντριτζ, αλλά πάντοτε στα κρίσιμα αναλαμβάνουν δράση οι πιο έμπειροι. Οι οποίοι μάλιστα τυχαίνει να μην είναι καν από τις ΗΠΑ! Ο λόγος φυσικά για την τριπλέτα των Μανού Τζινόμπιλι, Τόνι Πάρκερ και Πάου Γκασόλ. Βεβαίως ο Όλντριτζ δεν θα χρειαζόταν να πάρει τόσες ευθύνες αν δεν ήταν τραυματίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καούαι Λέοναρντ. Πρόκειται για έναν από τους πληρέστερους φόργουορντ που έχουν παίξει το άθλημα. Ο 27χρονος κάνει τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ και θεωρείται δικαίως ο άνθρωπος ο οποίος κρατάει τα κλειδιά της ομάδας, όταν είναι υγιής. 

Οι Σπερς έδειξαν για πρώτη φορά να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός οκτάδας, αλλά στις 9/4 «κλείδωσαν» την παρουσία τους στα πλέι οφ. Μάλιστα οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που θα μπορούσαν ακόμα και να έχουν πλεονέκτημα έδρας. Άλλωστε οι τρίτοι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τελείωσαν με ρεκόρ 49-33, η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη ομάδα με 48-34 κι ακολούθησε το Σαν Αντόνιο με 47-35, όσο και οι όγδοοι Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Ήταν από τις λίγες φορές που η κανονική περίοδος ήταν τόσο αμφίρροπη και στην ουσία τα πλέι οφ ξεκίνησαν πριν καν τελειώσει η regular season! Μπορούν όμως να βάλουν πραγματικά δύσκολα οι παίκτες του Πόποβιτς στους πρωταθλητές; Η απάντηση είναι «ναι», αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει τεθεί εκτός ο Κάρι...

Δείτε τους Σαν Αντόνιο Σπερς σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=KhP_lAf2RKY

Η πρόβλεψη

Λένε ότι η εμπειρία νικάει τον ενθουσιασμό. Αυτή είναι μία αναμφισβήτητη αλήθεια. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή εμπειρία υπάρχει και στις δύο πλευρές. Σίγουρα οι «γερόλυκοι» του Σαν Αντόνιο θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους, ίσως στον τελευταίο χορό τους πριν αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Κακά τα ψέμματα όμως η σειρά -παρά την απουσία του Κάρι- συνεχίζει να εξαρτάται από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Είναι οι πρωταθλητές και είναι εκείνοι οι οποίοι θα καθορίσουν τη μοίρα του ζευγαριού... Το βέβαιο είναι πως αν οι Σπερς «μυρίσουν αίμα» δεν θα διστάσουν να κάνουν το «μπαμ». Παρ' όλα αυτά θεωρούμε ότι οι «πολεμιστές» θα είναι εκείνοι που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, στα έξι ή στα επτά παιχνίδια.

https://www.youtube.com/watch?v=LFAozqqdloY



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ