27 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μπλεγμένος σε ροζ σκάνδαλο ο Κιούμπαν!

Η συγκυρία για τους Ντάλας Μάβερικς δεν είναι καλή. Όχι μόνο γιατί η ομάδα πάει χάλια και ψάχνει να βρει τρόπους για να επανέλθει στα υψηλά πατώματα του ΝΒΑ, όπου πατούσε μόλις λίγα χρόνια πριν, αλλά και γιατί τελευταία ο οργανισμός βρίσκεται αναμεμιγμένος σε ιστορίες με την οσμή ροζ σκανδάλου. Πριν από περίπου 20 μέρες το Sports Illustrated είχε αποκαλύψει πως ο πρώην πρόεδρος και CEO των Μάβερικς, Τερντέμα Ουσέρι, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, που εργάζονταν στον οργανισμός, ενώ νέο δημοσίευμα σήμερ εμπλέκει ακόμα και αυτό τον ιδιοκτήτη, Μαρκ Κιούμπαν!

Η τοπική εφημερίδα του Πόρτλαντ Willamette Week φέρνει στο φως μια παλιά ιστορία, που είχε ξεχαστεί. Αναφέρεται σε ένα περιστατικό, που φέρεται να έχει συμβεί τον Απρίλιο του 2011 σε μπαρ του Πόρτλαντ. Εκεί όπου ο Μαρκ Κιούμπαν είχε πάει να διασκεδάσει μαζί με φίλους του την παραμονή ενός αγώνα πλέι οφ των Μάβερικς με τους Μπλέιζερς και φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα, που θέλησε να φωτογραφηθεί μαζί του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η γυναίκα στην αστυνομία λίγες μέρες μετά το συμβάν, ο Κιούμπαν, που εκείνη την ώρα ήταν αρκετά έως πολύ πιωμένος, την αγκάλιασε από τη μέση για να βγει η φωτογραφία και κάποια στιγμή έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι της! Η γυναίκα δεν αντέδρασε άμεσα, διότι, όπως υποστήριξε, δεν θέλησε να γίνει φασαρία και να βρεθεί στο επίκεντρο, πήρε την παρέα της (τον φίλο και μια φίλη της) και έφυγαν, ενώ αποφάσισε να κάνει την καταγγελία αρκετά αργότερα.

Η αστυνομία έκανε ενδελεχή έρευνα, το ίδιο και η τοπική εισαγγελία του Πόρτλαντ, ωστόσο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Κιούμπαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Η δε γυναίκα δεν κίνησε άλλες διαδικασίες, το θέμα έληξε εκεί, ενώ ο Μαρκ Κιούμπαν επιμένει και σήμερα κατηγορηματικά πως δεν έκανε τίποτα.

Η εφημερίδα Willamette Week, ωστόσο, την επαναφέρει σήμερα στο προσκήνιο, διότι περιήλθαν στην κατοχή της τα έγγραφα της έρευνας και διότι, όπως αναφέρει στον πρόλογο του σχετικού κειμένου, αφενός το περιστατικό αυτό δεν είχε γίνει ποτέ γνωστό και αφετέρου υπάρχει αυτό τον καιρό στις ΗΠΑ μια τάση, που αγγίζει τα όρια του κινήματος, για αποκάλυψη των παραβατικών συμπεριφορών ανδρών με ισχύ (με αφορμή, προφανώς, τα σεξουαλικά σκάνδαλα που συγκλονίζουν το Χόλιγουντ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ