20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Πρέπει να βρούμε τον τρόπο!¨”

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ολυμπιακός πριν τις δύο τελευταίες στροφές της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Χρειάζονται δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και η πρώτη θα πρέπει να έρθει αύριο (29/3) στο ΣΕΦ απέναντι στην -φορμαρισμένη εσχάτως- Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Όπως γνωρίζει πως θα πρέπει η δική του ομάδα να βρει τον τρόπο να πατήσει καλά στο παρκέ, τη στιγμή που ο ίδιος δεν φαίνεται να υπολογίζει στην παρουσία των τραυματιών Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς.

"Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι εδώ στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας κι  ελπίζουμε να τους δώσουμε ανάλογη εμφάνιση με αυτή που κάναμε απέναντι στην Μπάγερν. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει πολύ καλά τώρα τελευταία και σίγουρα είναι μια ομάδα που έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, είναι ομάδα που παίζει καλά μαζί και πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας για να τους νικήσουμε".

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε αφορούσε την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στο παιχνίδι κι αν πιστεύει πως θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί: "Δεν περιμένω να παίξει ο Σπανούλης. Δεν περιμένω πως θα είναι έτοιμοι ούτε αυτός, ούτε ο Στρέλνιεκς. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι κακοτυχία, αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε, άσχετα με το ποιος θα είναι έτοιμος ή όχι".

Σε ερώτηση για το αν το κενό που αφήνουν οι Σπανούλης – Στρέλνιεκς και αν μπορεί αυτό να καλυφθεί δήλωσε: «Το κάναμε με το Μόναχο. Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Δεν ήμασταν ανάλογα επιτυχημένοι απέναντι στην Γκραν Κανάρια. Είναι κάτι δεδομένο. Δεν αξίζει ως δικαιολογία όμως. Αυτή είναι κατάσταση και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά κι έτσι. Πρέπει να το κάνουμε και αύριο".

Όταν ρωτήθηκε για το κλειδί της αναμέτρησης η απάντησή του ήταν λακωνική: "Πολλά πράγματα, αλλά κυρίως η προσπάθειά μας να παλέψουμε!"

Για το αν η ήττα από την Γκραν Κανάρια και όπως αυτή ήρθε μπορεί να επηρεάσει την ομάδα δήλωσε: "Ήταν ένα ιδιαίτεραο παιχνίδι, ειδικά σε μια διπλή εβδομάδα. Ρωτήστε την Ζαλγκίρις να σας πει. Το συμπέρασμα είναι πως δεν ανταποκριθήκαμε καλά, αλλά αυτό είναι πίσω μας και πρέπει να δούμε μπροστά. Δεν έχουμε πολύ περιθώριο για συμπεράσματα αυτή τη στιγμή. Να δούμε το επόμενο παιχνίδι με θάρρος, προσπάθεια και αισιοδοξία".

Ο Μπλατ δήλωσε πως ελπίζει να δώσει το "παρών" ο κόσμος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, καθώς "όπως θέλουν κι αυτοί έτσι θέλουμε κι εμείς αποτελέσματα και ελπίζω να το πετύχουμε".

Το φαινόμενο κάποιες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μια συγκεκριμένη θέση στην κατάταξη και τώρα στους αγώνες που απομένουν ξεκουράζουν κάποιους παίκτες παρατηρείται και φέτος και ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" κλήθηκε να το σχολιάσει: "Είναι δικαίωμά τους. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ώστε να ξεκουράσουν παίκτες ή να παρουσιαστούν με ρόστερ που δεν θα ήταν ανταγωνιστικά όσο θα μπορούσε να είναι. Είναι η δική της προσέγγιση και είναι δικαίωμά τους. Είναι σε μια θέση που μπορούν να το κάνουν και πρέπει να το δεχθείς. Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά".

Ο Μπλατ κλήθηκε να καταθέσει και την άποψή του για το αν θα έπρεπε, για να είναι πιο δίκαια τα πράγματα, οι αγώνες να αρχίζουν όλοι την ίδια ώρα την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας: "Είναι μια καλή ιδέα να αρχίζουν όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα. Από την άλλη υπάρχει και διαφορά δύο ή τριών ωρών σε κάποιες περιπτώσεις όταν ταξιδεύεις, μεταξύ χωρών. Αλλά γενικά είναι καλή ιδέα".

Τέλος, σε ερώτηση για τον Άξελ Τουπάν και την παρουσία του απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας σε αυτόν τον δεύτερο ανάμεσα στις δύο ομάδες αγώνα, ο Μπλατ απάντησε: "Είναι καλό που είναι μαζί μας ο Άξελ. Απουσίασε στο Κάουνας, αλλά θα είναι εδώ στο δεύτερο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να είναι στην ομάδα και σ' αυτόν τον κρίσιμο αγώνα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ