23.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: «Πρέπει να έχεις τη δέσμευση όλων»

Κάτι λιγότερο από 48 ώρες μετά τον αγώνα με την Μπασκόνια και την επιστροφή από την Βιτόρια, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο. Για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στη διοργάνωση. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει πως αυτό και μόνο αποτελεί πρόκληση, όπως ξέρει πως όλες οι ομάδες βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση.

«Είναι μια ιδιαίτερη εβομάδα. Είχαμε δύο παιχνίδια και κάποια ταξίδια στο ενδιάμεσο. Είναι αυτό το είδος προκλήσεων που οι ομάδες της Ευρωλίγακς πρέπει να αντιμετωπίσουν και να είναι έτοιμες πνευματικά και σωματικά. Προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα γι’ αυτού του είδους τις προκλήσεις. Τα καλά νέα είναι πως όλες οι ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση».

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δεν ξέρει ακόμη αν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό από τον αγώνα με την Μπασκόνια. «Θα πάμε μέρα με τη μέρα και θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά, πριν ρωτηθεί για τα όσα είπε στα αποδυτήρια, φέρνοντας την καλή δουλειά του Γιώργο Μπόγρη στο προσκήνιο, ως παράδειγμα για την αφοσίωσή του, παρά τα λίγα λεπτά παρουσίας του στο παρκέ: «Όταν έχεις μια μακριά σεζόν με πολλά παιχνίδια πρέπει να έχουν συμβολή και προσήλωση όλοι στο ρόστερ. Απλά είναι το ίδιο μήνυμα που δίνουμε κάθε μέρα. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Είναι οι αρχές και η φιλοσοφία της ομάδας».

Λόγος έγινε και για τον έτερο ψηλό, τον βασικό ψηλό του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, μαζί με τον Άντονι Ράντολφ της Ρεάλ Μαδρίτης: «Σίγουρα σε ατομικό επίπεδο, ο Μιλουτίνοφ ήταν εκπληκτικός, αλλά πιστεύω πως αυτό που καθορίζει του υψηλού επιπέδου παίκτες είναι η συνέπεια και η σταθερότητα. Θα είμαι χαρούμενος να το δω αυτό από τον Νϊκολα και δουλεύει πολύ σκληρά για να το καταφέρει!»

Ο Ολυμπιακός είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και μάλιστα σε έδρες που θεωρούνται δύσκολες και επιπλέον σε έδρες που είχε χάσει με μεγάλες διαφορές προηούμενα χρόνια: «Το γεγονός ότι είχαμε προβλήματα τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα αυτά δεν λέει και πολλά. Είναι διαφορετικός χρόνος, διαφορετική ομάδα. Δεν υπάρχει μεγάλη αξία σε συγκρίσεις τέτοιου είδους. Πιο σημαντικό είναι αυτό για το πρόγραμμα. Όταν ξεκινάς με δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός δεν ξέρεις πως θα είναι. Αλλά τώρα είμαστε σπίτι και πρέπει να επικυρώσουμε αυτό που κάναμε εκτός έδρας. Και είμαι ενθουσιασμένος που παίζουμε στην έδρα μας, στον Πειραιά και μπροστά στον κόσμο μας. Ελπίζω να πάρουμε ενέργεια από την στήριξη και το πάθος τους. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφουμε στο σπίτι μας».

Ο Ντέβιντ Μπλατ από την πρώτη στιγμή έχει... σημάνει το καμπανάκι για την Αρμάνι Μιλάνο και τις δυσκολίες που κρύβει ο αγώνας: «Έχει χτίσει μια πολύ καλή ομάδα και έχουν δείξει ήδη πως μπορούν να παίξουνε ποιοτικό μπάσκετ και θα είναι μια πρόκληση για εμάς».

Όσο για το αν υπάρχει παίκτης στον οποίο θα πρέπει να εστιάσει ο Ολυμπιακός; «Όχι... Έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να δεχθούμε την πρόκληση ως ομάδα και να αντιμετωπίσουμε όλα τα όπλα της!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ