19.9 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Στη Ρωσία ο Παπανικολάου, το ρόστερ έχει κλείσει”

Η Χίμκι, ο Σβεντ, ο Παπανικολάου όλοι βρέθηκαν στην... ημερήσια διάταξη στις δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ ενόψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα στην Ρωσία μεθαύριο (12/10).

"Προφανώς είναι μια πολύ επιτυχημένη ομάδα με έναν γνωστό Έλληνα προπονητή", τόνισε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" για να προσθέσει: "Έχει πολλούς πρώην παίκτες μου από την εποχή που ήμουν στην Εθνική Ρωσίας. Έχει δυναμική στο παιχνίδι της".

Ο Μπλατ δεν φάνηκε να ανησυχεί από το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού θα γίνει εκτός έδρας: "Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Σίγουρα καμία ομάδα δεν είναι στο 100%, όμως εμείς πάμε με κίνητρο να νικήσουμε σε κάθε παιχνίδι. Όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης φέτος είναι μια μεγάλη πρόκληση ο καθένας ξεχωριστά. Η Χίμκι είναι μια πολύ καλή ομάδα και είχε μια πολύ καλή σεζόν και πέρυσι. Έχει πολύ καλό προπονητή και είναι ενδιαφέρον, χωρίς να το λέω ειρωνικά. πως είναι ένα παιχνίδι της τύχης. Είναι ένας Έλληνας προπονητής που στο παρελθόν έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό με επιτυχία".

Σε ερώτηση για το αν επηρεάζουν το σκάουτινγκ οι προηγούμενες εμφανίσεις απέναντι στην Χίμκι, ο Μπλατ απάντησε: "Σίγουρα δεν το επηρεάζουν, αλλά δεν θα ήθελα να δω ένα ακόμα ανάλογο αποτέλεσμα".
Το ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό ακούει στο όνομα Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος από την επιστροφή του μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ομάδα είναι εκτός δράσης, εξαιτίας ενός τραυματισμού: "Ο Κώστας θα ταξιδέψει. Ήταν εκτός για 3 εβδομάδες και περιμέναμε μέρα με τη μέρα να δούμε πώς θα πάει. θα δούμε αύριο τι θα συμβεί. Σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα με τον Παπανικολάου, δεν κοιτάμε μόνο ένα παιχνίδι".
O Mπλατ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να απαντήσει και μάλιστα κάθετα για το αν υπάρχει δόση αλήθειας στις φήμες περί απόκτησης παίκτη: "Το ρόστερ έχει κλείσει! Ακούω φήμες για το ποιον παίκτη παίρνουμε ή θα έπρεπε να πάρουμε. Δεν έχουμε καν συζητήσει κάτι τέτοιο!"
Όσο για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας; "Δεν είναι δικαιολογία, δεν θα το έκανα ποτέ, αλλά είναι δύσκολο όταν στα μέσα της προετοιμασία έλειπαν τόσοι παίκτες για 10-15 μέρες. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όπως κι άλλες ομάδες που είχαν το ίδιο θέμα και προσπαθούμε να καλύψουμε το έδαφος. Πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου μοιράζονται. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να μην κοιτάμε τι έγινε στο παρελθόν".
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ