26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μπλατ: “Οι εγωισμοί βλάπτουν σοβαρά το μπάσκετ”

Σε αντίθεση με άλλους γνωστούς Ευρωπαίους συναδέλφους του ο Ντέιβιντ Μπλατ απέφυγε να πάρει το μέρος κάποιας από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μιλώντας στην τουρκική ιστοσελίδα trendbasket.net ο προπονητής της Νταρουσάφακα τόνισε πως η παρούσα κατάσταση δεν ωφελεί κανέναν και οι εγωισμοί βλάπτουν το μπάσκετ, ενώ δήλωσε υπέρμαχος μιας ισχυρής πανευρωπαϊκής Ένωσης Παικτών στα πρότυπα του ΝΒΑ.

"Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ωφελεί κανέναν. Βλάπτει όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και τους συλλόγους, τις εθνικές ομάδες και, κυρίως, τους φιλάθλους. Νιώθω ότι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να βάλουν τα μυαλά και τις καρδιές τους κάτω ώστε να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος όλων. Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, οι εγωισμοί βλάπτουν σοβαρά το μπάσκετ. Αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν θέλει. Ελπίζω να βρεθεί λύση μέσα από πιο καθαρά μυαλά και πιο αγνές καρδιές", δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια, αναφερόμενος στους παίκτες, υποστήριξε:

"Νομίζω ότι οι παίκτες πρέπει να προστατεύσουν με πιο ενεργό τρόπο τα δικαιώματά τους. Στο ΝΒΑ, για παράδειγμα, υπάρχει μια πολύ ισχυρή Ένωση Παικτών. Προφανώς στην Ευρώπη η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι υπάρχουν πολλές χώρες και πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα και οργανισμοί. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες πρέπει να φτιάξουν μια βιώσιμη ένωση. Επίσης, θα περίμενα από τις ομάδες και τις λίγκες να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τη δημιουργία μιας τέτοιας ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν το μπάσκετ, αλλά και τους εαυτούς τους. Η Ένωση Παικτών θα θέτει τις ομάδες προ των ευθυνών τους όσον αφορά τα δικαιώματα των καλαθοσφαιριστών, με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο που οι λίγκες θέτουν προ των ευθυνών τους τους παίκτες και τους ατζέντηδες για θέματα που αφορούν την επιχειρηματική διάσταση του μπάσκετ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ