27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ-Ζοτς το κεντρικό δίδυμο

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη (15/11, 21.00) στο ΣΕΦ και η Ευρωλίγκα προσπερνά ότι γίνεται εντός των γραμμών και εστιάζει το βλέμμα της ακριβώς δίπλα: Στους πάγκους! Για την διοργανώτρια αρχή το δίδυμο- κλειδί του αγώνα είναι αυτό των προπονητών. Εκεί όπου θα  βρεθούν αντιμέτωποι ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Χωρίς να ξεχνά και τον Κώστα Σλούκα.

«Αν και υπάρχουν πολλοί σταρ και στις δύο ομάδες, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα είνα οι προπονητές τους», τονίζει στο ξεχωριστό της αφιέρωμα η Ευρωλίγκα. «Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια που βρίσκονται αντιμέτωποι στην Ευρωλίγκα, αλλά και πρόσφατα στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Με τόσο ταλέντο στη διάθεσή τους και οι δύο, σίγουρα το παιχνίδι τακτικής μπορεί να αποδειχθεί πολύ συναρπαστικό».

Ο Κώστας Σλούκας είναι το δεύτερο σημείο αναφοράς όπως είναι λογικό. Και μπορεί ο Ομπράντοβιτς να είναι ιδιαίτερα γνώριμος στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, φορώντας τα πράσινα για 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Έλληνας γκαρντ έχει παρελθόν «ερυθρόλευκο». Από το 2008 ως το 2015 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, κατακτώντας την Ευρωλίγκα δύο φορές. Από κοντά και ο Έρικ Γκριν, ο οποίος είναι το τελευταίο απόκτημα της Φενέρ και είχε «σπίτι» του το ΣΕΦ την περίοδο 2016-17.

Κλειδί της νίκης για τον Ολυμπιακό θεωρεί η Ευρωλίγκα την απόδοση του δίδυμου Σπανούλη-Γκος, τονίζοντας πως «αν οι δυο τους καταφέρουν να συνδυαστούν για 25 πόντους και 10 ασίστ» τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν προβάδισμα. Για την Φενέρμπαχτσε σημείο αναφοράς θεωρεί τον Γιαν Βέσελι και την δική του απόδοση, αλλά πολύ περισσότερο τα ριμπάουντ, καθώς επιτρέπει στον αντίπαλο 13,3 επιθετικά ανά αγώνα. Ένα κομμάτι στο οποίο όπως αναφέρει οι ψηλοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνουν την δική τους δουλειά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ