21.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: «Αν χρειαστεί θα το ξανακάνω με τον Σπανούλη»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ξεκαθάρισε πως είναι πολύ χαρούμενος με αυτούς και δεν προτίθεται να προσθέσει άλλους, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια απάντησε σε πολλαά για όλους: ΛεΝτέι, Παπανικολάου, Μπόγρη, Αγραβάνη, Σπανούλη...

«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου πριν από οτιδήποτε άλλο. Έδειξαν τον χαρακτήρα τους και ότι δεν τα παρατάνε. Κι αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση σε αγώνες όπως αυτούς. Να δώσουμε credit στην Μπασκόνια, γιατί στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο ιδιαίτερο, είτε είναι 40 ή και 45 λεπτά. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου και μένεις ως μία μονάδα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αντιξοότητες όπως κάναμε εμείς σήμερα. Πολλοί έκαναν μεγάλα πλέις, αλλά αυτό που έκανε ο Κώστας είναι πραγματικά ιδιαίτερο. Το διασκέδασα και ελπίζω να άρεσε και σε εσάς».

Σε ερώτηση για το αν μίλησε για «τεμπελιά» στην άμυνα είχε αρχικά τις ενστάσεις του, καταλήγοντας πως τελικά η λέξη ήταν μάλλον η ουσία αυτού που γινόταν για να προσθέσει: «Είμαστε μια ομάδα παικτών που πραγματικά είναι καλή μίξη από πολύ έμπειρους και πολύ νέους παίκτες. Νομίζω πως οι έμπειροι παίκτες μας πήραν την ευθύνη και έσπρωξαν τους πάντες να φτάσουν εκεί που έπρεπε, γιατί δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε αμυντικά ή από πλευράς προσπάθειας γενικότερα. Γιατί κατάλαβαν πως το παιχνίδι δεν πάει καλά. Δεν είναι εύκολο να παίξεις με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και δύο μέρες μετά να παίξεις με μια ομάδα όπως η Μπασκόνια με ένα από τους πιο σημαντικούς σου παίκτες να απουσιάζει. Ήταν καλό να κάνει ο ΛεΝτέι αυτά που έκανε σήμερα, αφού ήταν δυο παιχνίδια πεσμένος. Από πλευράς χαρακτήρα είναι πραγματικά ιδιαίτερο αυτό που έκανε σήμερα».

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε ίσως που δεν πήρε έναν ψηλό ακόμη το καλοκαίρι, βλέποντας την απουσία του Μιλουτίνοφ σήμερα, ο Μπλατ απάντησε: «Πρώτον υπάρχει και  Αγραβάνης που τον περιμέναμε. Είχαμε τον Νίκο, τον Ζακ, αλλά και τον Μπογρίνιο που είναι πάντα εκεί για να παίξει 10-15 λεπτά όπως έκανε σήμερα για να βοηθήσει. Και ο Αγραβάνης μπορεί να βοηθήσει και στο 5 κάποιες στιγμές. Νιώσαμε πως είναι οκ. Δεν ήταν ρίσκο για μένα. Δεν το ένιωσα έτσι. Είχε πυρετό, τι να κάνεις. Κακή τύχη... Συμβαίνει πάντα να σκέφτεσαι αυτό που δεν έχεις. Έχω μια ομάδα που έχει καλό χαρακτήρα, που παίζουν όλοι για την ομάδα και θέλουν να κάνουν ότι καλύτερο γι’ αυτήν. Καμιά φορά αυτό είναι πιο σημαντικό από μια προσθήκη. Είναι μια περίοδος που όλες οι ομάδες θα έχουν πέντε παιχνίδια σε 9-10 μέρες και δείτε κάποια σκορ, ακόμη και των ομάδων που είναι ψηλότερα. Εϊναι ενδιαφέρουσα δυναμική, ψυχολογικά και σωματικά. Όλα τα κρέντιτ στος παίκτες μου για τον τρόπο που το χειρίστηκαν».

Σε ερώτηση για τον Σπανούλη και την απουσία του από το παρκέ, ή αν θέλετε την παρουσία του μόλις 11’ σε αυτό στο σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Την ώρα που έβαλε ο Κώστας τα σουτ δεν ήταν ο Σπανούλης στο παιχνίδι Αν ήταν θα έπαιρνε τα σουτ προφανώς. Νομίζω πως όπως παίζεται το παιχνίδι δεν μπορείς να περιμένεις πάντα το ίδιο πρόσωπο να κάνει το ίδιο πλέι, γιατί είναι προβλέψιμο. Και το σουτ που έκανε ο Κώστας ήταν ιδιαίτερο, αλλά ένιωσα πως η συμπεριφορά του και  η μαχητικότητά΄του ήταν που έκανε τη διαφορά και όχι μόνο το ένα σουτ. Ειδικά σε ένα παιχνίδι που είσαι 7 ή 9 πόντους πίσω. Έφερε τη μαχητικότητα και την ενέργειά του στο τραπέζι. Εννοείται πως το πλάνο δεν ήταν να παίξει 11’ ο Σπανούλης σήμερα. Απλά κοουτσάρω το παιχνίδι με έναν τρόπο που νιωθω ότι πρέπει για να δώσουμε στους εαυτούς μας την καλύτερη ευκαιρία να νικήσουν. Θέλαμε μια πεντάδα σήμερα με μέγεθος και αμυντικά να πιέσουμε, να δώσουμε την ευκαιρία να ξαναμπούμε στο παιχνίδι με καλά ματς απ. Αλλά δώσαμε μια ευκαιρία τους αυτούς μας να νικήσουμε. Δεν ήταν το πλάνο να παίξει 11’. Ήταν κάτι που ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω. Δεν θα το δείτε πολύ. Σας το εγγυώμαι.

Πρέπει να ξέρετε την καριέρα μου. Έχω κοουτσάρει κάποιους πολύ εγάλους παίκτες στην καριέρα μου και αυτός είναι πραγματικά ένας μεγάλος. Αν δω ότι πρέπει να μείνει στον πάγκο για να νικήσει την ομάδα θα το κάνω όποιος κι αν είναι. Αλλά είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες σε μια πολύ μακριά λίστα παικτών που έχω κοουτσάρει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Μπλατ τόνισε πως μια τέτοια νίκη αξίζει περισσότερο από την ίδια τη νίκη, γιατί «χτίζει χαρακτήρα και αυτό χρειάζεται αυτή η ομαδα με τόσα νέα πρόσωπα» και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να κάνει προσθήκη: «Δεν ξέρω τι να απαντήσω για να σταματήσετε να ρωτάτε. Μου αρέσει η ομάδα μου και το γκρουπ που έχουμε. Αν κάνουμε κάτι θα πρέπει να είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είμαι χαρούμενος με τα παιδιά που έχουμε. Αν φέρναμε κάποιον πριν το παιχνίδι αυτό, θα το είχαμε χάσει. Γιατί δεν θα είχαμε την χημεία και την εμπιστοσύνη όλων των παικτών που θα ένιωθαν να απειλούνται. Αν είχαμε φέρει έναν παίκτη αυτή την εβδομάδα δεν θα είχαμε νικήσει σήμερα. Και είναι κι αυτό στο μυαλό μου. Είναι εύκολο να υπογράψεις κάποιον. Μπορώ και αυτή τη στιγμή να φέρω έναν παίκτη. Αλλά είμαι χαρούμενος από την ομάδα μου αυτή τη στιγμή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ