24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μπλακ άουτ και… νοκ άουτ

Η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά σε μια πολύ σπουδαία νίκη μέσα στην Ιερουσαλήμ, όμως κατέρρευσε στο τελευταίο επτάλεπτο του αγώνα, δέχθηκε ένα σερί 23-4 σε αυτό το διάστημα και ηττήθηκε από τη Χάποελ με 85-78. Καθοριστική η έξοδος από τον αγώνα του Μάρκους Σλότερ, λόγω τραυματισμού, στα μισά της τρίτης περιόδου, διότι αποσυντόνισε όλη την άμυνα. Τρομερή εμφάνιση από τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος έμεινε στο παρκέ και στα 40 λεπτά του αγώνα! Εμφανής και πάλι η απουσία πόιντ γκαρντ, διότι ο Γκίκας ήταν μεν πολύ καλός, αλλά μετά από αυτόν... το χάος.

Η Χάποελ σημάδευε ανελέητα τα αργά πόδια του Μαυροειδή, η ΑΕΚ απαντούσε με τρίποντα και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι από την αρχή με τις επιθέσεις και των δύο ομάδων να λειτουργούν άψογα. Όταν μάλιστα η Χάποελ άρχισε να βάζει κι αυτή τρίποντα με τους Φελντέιν και Μπλατ, προηγήθηκε με 18-12 στο 6', όμως η είσοδος του Σλότερ στην πεντάδα της ΑΕΚ, άλλαξε τα δεδομένα.

Με αυτόν η άμυνα έγινε πολύ πιο αποτελεσματική, διότι σταμάτησε το πικ εν ρολ των γηπεδούχων, ενώ στην επίθεση ανέλαβαν δράση οι Λάνγκφορντ και Σαντ Ρος, που ήταν "καυτοί" από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με 26-25. Γκίκας και Λάνγκφορντ πέτυχαν δύο ακόμα τρίποντα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και η Ένωση, με 7/8 έξω από τη γραμμή των 6.75μ., προηγήθηκε με 32-25 δείχνοντας να ελέγχει τον αγώνα.

Και δεν έχασε την ψυχραιμία της ούτε όταν η Χάποελ με πρωταγωνιστή τον Φελντέιν ισοφάρισε 33-33 στο 13'. Αντέδρασε άμεσα με τον Λάνγκφορντ να παραμένει "ζεστός" και τον Σλότερ να βοηθά πολύ και στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, προηγήθηκε με 38-33 και διατήρησε αυτή τη διαφορά μέχρι τα τελευταία 27'', όταν ένα αντιαθλητικό επιθετικό φάουλ του Σλότερ (αγκωνιά στο πρόσωπο του Μπράιμοχ), έδωσε τη δυνατότητα στη Χάποελ να μειώσει στον πόντο (47-46) με καλάθι στην εκπνοή του ημιχρόνου του ΤζεϊΚόβαν Μπράουν, που ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ κυριάρχησε παίζοντας πολύ καλή άμυνα, με τους Σαντ Ρος και Σλότερ να έχουν ρόλο-κλειδί σε αυτό, ενώ στην επίθεση με τον Γκίκα η μπάλα κυκλοφορούσε πολύ καλά, ενώ ο διεθνής γκαρντ έδινε λύσεις και στο σκοράρισμα με το μακρινό του σουτ. Η ΑΕΚ γενικότερα σούταρε καλά από την περιφέρεια, έτσι στο 26' προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (60-50), ωστόσο στη συνέχεια έπαθε... μπλακ άουτ.

Στα τελευταία 4,5 λεπτά της περιόδου δεν σκόραρε ξανά, διότι βγήκε ο Γκίκας για να μπει ο Ρέι, ο οποίος εκτός του ότι δεν βοηθούσε στο κομμάτι της δημιουργίας, ήταν και πολύ άστοχος. Βγήκε και ο Σλότερ (έδειξε ότι γύρισε το πόδι του και να έχει κάποιες ενοχλήσεις) και με τον Μαυροειδή στην πεντάδα η άμυνα έγινε ξανά ευάλωτη και ο Ζάλμασον... ήρωας. Χάρη σε αυτόν και τον Μπράουν η Χάποελ έτρεξε ένα σερί 11-0 και στο τέλος της τρίτης περιόδου πέρασε μπροστά με 61-60.

Όμως η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Γκίκας επέστρεψε στη θέση του πόιντ γκαρντ, ο Λάνγκφορντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι άρχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια, ο Σαντ Ρος δίπλα του συνέχιζε να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, οι Ματσιούλις, Μαυροειδής έλεγαξαν τα ριμπάουντ και η ελληνική ομάδα με μπαράζ τριπόντων από τους Λάνγκφορντ και Σαντ Ρος προηγήθηκε με 72-64 στο 33'. Η Χάποελ αντέδρασε, επέμεινε να χτυπά τα αργά πόδια του Μαυροειδή με τον Τόμας να συνεργάζεται καλά με τον Μπράουν και με τους Φελντέιν, Μπράιμοχ να ευστοχούν από την περιφέρεια, κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά στο 38' με 80-76. Η Χάποελ είχε τρέξει σε 5 λεπτά ένα σερί 16-4 και είχε ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα.

Η ΑΕΚ έμεινε από δυνάμεις και αποδείχθηκε αδύνατο να αντιδράσει. Το καθαρό μυαλό έλειψε από την επίθεση, ενώ στην άμυνα τα προβλήματα ήταν πολλά, καθώς οι Μπράουν, Φελντέιν και Μπράιμοχ είχαν βρει ρυθμό. Από τη στιγμή που η Χάποελ πέρασε μπροστά και καθώς είχε τη θερμή συμπαράσταση του κοινού της έγινε το αφεντικό του αγώνα και έφτασε εν τέλει στη νίκη, τρέχοντας στα τελευταία επτά λεπτά ένα επί μέρους σκορ 23-4!

Ο ΔΗΜΙΟΣ: Ο Τζέιμς Φελντέιν φημίζεται για το μακρινό του σουτ και με αυτό "σκότωσε" την ΑΕΚ, όντας ο πρώτος σκόρερ της Χάποελ. Πέτυχε 19 πόντους με 4/8 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε 16/29 τρίποντα και 10 επιθετικά ριμπάουντ. Και τούτο διότι η Χάποελ είχε 69% στα δίποντα, χτυπώντας ανελέητα μέσα στη ρακέτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ