Α2 ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Μπερερής : «Πικρή γεύση, αξίζαμε να βρισκόμαστε πιο ψηλά»


Ο Γιώργος Μπερερής αποτελεί τον παλαιότερο παίκτη του Αγρινίου, έχοντας ζήσει όλη την πορεία προς την Α2.

Ο έμπειρος γκαρντ σε δηλώσεις του στην σελίδα της ομάδας του, τόνισε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος για τη νίκη στο Μετς απέναντι στο Παγκράτι, αλλά όχι για την βαθμολογική συγκομιδή που είχε στον πρώτο γύρο, καθώς ανέφερε πως με την δουλειά της έπρεπε να είναι ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο τέλος του πρώτου γύρου πετύχατε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη σας στο πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι σας το “χρώσταγε” αυτό το αποτέλεσμα;
«Πιστεύω ότι πετύχαμε μια μεγάλη νίκη στο Παγκράτι, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη έδρα και μια δυνατή ομάδα, ειδικά μετά την έλευση του νέου προπονητή. Επιζητούσαμε μια τέτοια νίκη και για βαθμολογικούς αλλά πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους. Πιστεύω ναι ότι μας το χρωστούσε, γιατί στα τελευταία παιχνίδια χάσαμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχουν περιθώρια όμως για πανηγυρισμούς, κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε».

Τι σου αφήνει αυτός ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας;
«Προσωπικά μου αφήνει μια πικρή γεύση, γιατί θεωρώ ότι με τη δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο, αξίζαμε να βρισκόμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Όμως αυτό είναι το πρωτάθλημα της Α2 και αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, μπορεί να το πληρώσεις. Δίκαια είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω στο δεύτερο γύρο να έχουμε καλύτερη πορεία συνεχίζοντας τη δουλειά».

Ακουλουθεί ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε. Ψυχικού. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, όπου φτάσατε σε μία ευρεία νίκη;
«Την πρώτη αγωνιστική πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Την πρώτη αγωνιστική πολλές ομάδες μπορεί να πέσουν στην παγίδα, που μπορεί να κρύβει μια πρεμιέρα ειδικά απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία».

Τι πρέπει να προσέξετε για να φύγετε και σε αυτό το παιχνίδι με τη νίκη;
«Πρέπει να είμαστε για 40 λεπτά συγκεντρωμένοι στο πλάνο, που θα θέσουμε με τον κόουτς. Σίγουρα πολλά θα εξαρτηθούν από την άμυνά μας και εκεί πιστεύω ότι θα είναι το “κλειδί”».

Τι θεωρείς ότι πρέπει να κάνετε στο δεύτερο γύρο για να διατηρηθεί η ομάδα στις θέσεις που εξασφαλίζουν την απευθείας παραμονή;
«Να έχουμε χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύουμε καθημερινά μέσα στο γήπεδο. Αν κάνουμε αυτά που μας λέει και μας ζητάει ο προπονητής μας, τότε σίγουρα θα πετύχουμε το στόχο μας».