30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπασκόνια τετράδας, ήρωας της βραδιάς ο Τόμας (vids)

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε κόντρα στη Μάλαγα η Μπασκόνια, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, ώστε να κάνει ένα μεγάλο «βήμα» προς την τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μία εξαιρετική Μπασκόνια «συνέτριψε» με 96-78 τη Μάλαγα κι έκανε αποφασιστικό «βήμα» για να περάσει στα playoffs της ACB μέσω της πρώτης τετράδας. Μετά το 13-21 της πρώτης περιόδου, το σκηνικό άλλαξε πλήρως με τον Τορνίκε Σενγκέλια (21 π., 8/12 σουτ, 9 ρ.) και τον Βενσάν Πουαριέ (10 π., 9 ρ.) να δίνουν το «σύνθημα» κυριαρχώντας στις «μάχες» της ρακέτας και τους υπόλοιπους να ακολουθούν για το θρίαμβο. Οι Ανδαλουσιάνοι που στην επανάληψη... τα έχασαν, δεν μπορούσαν να αρκετούς στους 15 πόντους του Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Στην παράταση τα κατάφερε η Οπραντόιρο κόντρα στη Μούρθια με 70-68, συνεχίζοντας να ελπίζει για την οκτάδα. Το ματς έκρινε ο Ματ Τόμας, ο οποίος με καλάθι του στη λήξη έδωσε την νίκη στη γηπεδούχο ομάδα, σκοράροντας συνολικά 15 πόντους, με τον Πούστοβι πρώτο σκόρερ με 17, ενώ double double είχε με 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ ο Ράντοβιτς. Το double double που επίσης έκανε με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Όβι Σόκο, δεν ήταν αρκετό για τη Μούρθια.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο 10/2:

Μπασκόνια-Μάλαγα 96-78
Ομπραντόιρο-Μούρθια 70-68 (57-57 κ.α.)
Ανδόρα-Μπανταλόνα

Κυριακή 11/2:

Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο
Εστουδιάντες-Ρεάλ Μπέτις
Σαν Πάμπλο-Βαλένθια
Φουενλαμπράδα-Γκραν Κανάρια
Χιπουθκόα-Σαραγόσα
Ρεάλ Μαδρίτης-Τενερίφη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ