25.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα στο δικό τους ρυθμό (vids, pics)

Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια προχώρησαν με νίκες και δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν πριν το τζάμπολ απέναντι σε Γκραν Κανάρια εκτός και Μανρέσα εντός αντίστοιχα. Η Μπαρτσελόνα με αυτή τη νίκη έμεινε στην κορυφή μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης (24-6) και η Μπασκόνια ακολουθεί μόλις ένα βήμα πιο πίσω (23-7).

Γκραν Κανάρια-Μπαρτσελόνα 77-97

Η Μπαρτσελόνα, χωρίς τον τραυματία Άντε Τόμιτς στη σύνθεσή της, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Γκραν Κανάρια από το τζάμπολ ως το τελικό 77-97. Παρά το ότι οι ομάδες του Πέδρο Μαρτίνεθ συνήθως παλεύουν ως το φινάλε, απόψε απέναντι στους Καταλανούς δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με τα ποσοστά ευστοχίας από μακρινή απόσταση να μένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα (5/25 από τα 6μ75). Η επιμέρους διαφoρά σε καθένα από τα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήταν κοντά στους δέκα πόντους με τον Ερτέλ να μετρά 20 πόντους και 7 ασίστ, ο Κλαβέρ πρόσθεσε 13 πόντους και 9 ασίστ και από 12 είχαν οι Ρίμπας και Χάνγκα. Ο Ουάιλι με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων.

 

ACB Photo / M. Henriquez

 

Μπασκόνια-Μανρέσα 82-71

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα το παιχνίδι, αλλά το δεύτερο δεκάλεπτο είχε τη σφραγίδα της Μπασκόνια και το επιμέρους 30-17 λέει πολλά για την εικόνα του, βοηθώντας τους γηπεδούχους να βάλουν τα θεμέλια για το τελικό 82-71.

Ο Νταρούν Χίλιαρντ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Βάσκους, Σενγκέλια και Χουέρτας πρόσθεσαν από 14 και ο Γκαρίνο 10 για την Μπασκόνια. Λούντμπεργκ και Τούλσον με 20 και 13 πόντους αντίστοιχα ήταν ο πρώτοι σκόρερ της Μανρέσα.

 

ACB Photo / A. Bouzo

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ