27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπασκόνια-Ερ. Αστέρας 93-74: «Διπλός» Ίνοχ στην επιστροφή Σπάχια (pics,vids)

Μόλις μία μέρα μετρούσε ο Νέβεν Σπάχια στην επιστροφή του στον πάγκο των «Βάσκων», αλλά ήταν αρκετό να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα ώστε να έρθει η εύκολη νίκη με 93-74 επί του Ερυθρού Αστέρα, στην Fernando Buesa Arena. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Στίβεν Ίνοχ με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ βοήθησε και ο Ρόκας Γκεντράιτις (21 πόντους) με 5 τρίποντα. Οι Ισπανοί σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά στην επίθεση, ενώ το φοβερό δεύτερό τους δεκάλεπτο (30-10) τους έδωσε ουσιαστικά τη νίκη. Για τον Αστέρα έμεινε να παλεύει ο Νίκολα Ιβάνοβιτς με 21 πόντους, ενώ πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 4-6 ρεκόρ στη διοργάνωση. 

Με τον αέρα της αλλαγής στην άκρη του πάγκου, η ομάδα του Νέβεν Σπάχια κυκλοφόρησε την μπάλα και με ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, πήρε ένα μικρό προβάδισμα εφτά πόντων με 16-9. Ο Ερυθρός εκμεταλλεύτηκε όμως τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και με ένα τρίποντο του Χόλινς στην εκπνοή της πρώτης, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 25-22. Οι Βάσκοι διόρθωσαν τα κακώς κείμενα στην άμυνα, ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο με ένα σερί 22-4 και με πρωταγωνιστή τον Ρόκας Γκεντράιτις (16 πόντους 1ο ημ.) εκτίναξαν τη διαφορά στο +23. Οι Ισπανοί κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 55-32 υπέρ τους. Στην έναρξη της επανάληψης η Μπασκόνια δεν ήταν το ίδιο καταιγιστική όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Νίκολα Ιβάνοβιτς με εφτά πόντους σε αυτό το διάστημα να μειώσει στο -15. Βέβαια οι γηπεδούχοι κρατούσαν ακόμα το παιχνίδι στα χέρια τους, με τις δύο ομάδες να πάνε στην τέταρτη περίοδο με το ταμπλό να γράφει 68-53. Ο Ιβάνοβιτς συνέχισε να παλεύει για Σέρβους, αλλά μόνος του δεν γινόταν να γυρίσει την αναμέτρηση. Στον αντίποδα η ομάδα της Βασκονίας δεν πανικοβλήθηκε και μέτρησε άλλα πέντε τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Στίβεν Ίνοχ συνέχισε να αποτελεί απειλή στη ρακέτα, οι γηπεδούχοι έλεγξαν τα ριμπάουντ και κάπως έτσι έφτασαν στο τελικό 93-74.

 

 

ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ: Σιμόνε Φοντέκιο. Ο Ιταλός φοργουρντ δεν τράβηξε τα βλέμματα πολλών πάνω του, αλλά συνέβαλλε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. «Γέμισε» την στατιστική του με 9 πόντους,6 ριμπάουντ,7 τελικές πάσες και 2 κλεψίματα ενώ σημείωσε 22 μονάδες στο σύστημα PIR.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια αναμφίβολα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού αλλά τα δύο στοιχεία που ξεχώρισαν ήταν το ποσοστό στα τρίποντα (43%) με 12/28 και οι τελικές πάσες 27 στον αριθμό. Ένα νούμερο που επιβεβαιώνει και το όμορφο και ομαδικό μπάσκετ που έπαιξαν οι γηπεδούχοι.

 

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ