21.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτσελόνα: Επιστρέφει στην κανονικότητα (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τη φετινή πορεία της Μπαρτσελόνα η οποία προσπαθεί να μπει ξανά στα πλέι οφ και να γίνει υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρωλίγκα.

Η απόφαση των ιθυνόντων των Καταλανών να συνεχίσουν με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο τη φετινή σεζόν δημιούργησε ερωτηματικά, σχετικά με το πόσο θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες, καθώς το μπάτζετ θα παρέμενε υψηλό. Παίκτες όπως ο Κρις Σίνγκλετον και ο Κέβιν Πάνγκος προστέθηκαν αλλά το ξεκίνημα ήταν τραγικό με δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και στην έδρα της Γκραν Κανάρια. Παρ’ όλα αυτά ακολούθησαν πέντε σερί επιτυχίες και όλοι ησύχασαν. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αλλά το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τους «μπλαουγκράνα» να έχουν ρεκόρ 8-7 και να στέκονται παρέα με την Μπάγερν Μονάχου στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πάντως πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.

Τα… highlights

Τρία μεγάλα «διπλά» έχει πετύχει έως τώρα η Μπαρτσελόνα η οποία κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο στις αποσκευές της μετά τα ταξίδια στην έδρα της Χίμκι, στο Κάουνας, αλλά και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Παράλληλα πανηγύρισαν κάνοντας παράλληλα και πολύ καλές εμφανίσεις τόσο με την Αρμάνι Μιλάνο εντός έδρας όσο και με την Αναντολού Εφές στην τελευταία αναμέτρηση του πρώτου γύρου όπου νίκησαν με 80-65.

Το αστέρι

Καλές οι καλοκαιρινές μεταγραφές και έγιναν με σκοπό οι παίκτες που πήγαν στη Βαρκελώνη να γίνουν τα νέα αστέρια, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σίνγκλετον και Πάνγκος δεν είναι οι αστέρες, αντίθετα τον ρόλο αυτό έχει ο Τομά Ερτέλ ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης έως τώρα. Βέβαια το γεγονός αυτό από μόνο του δημιουργεί σκεπτικισμό, αλλά αν θα κοστίσει θα φανεί τους προσεχείς μήνες.

Η εκτίμηση

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει πείσει με την απόδοσή της, παρά το θετικό ρεκόρ που έχει. Ωστόσο αν παρουσιαστεί σοβαρή θα έχει δεδομένα την ευκαιρία της να εξασφαλίσει μία θέση στα πλέι οφ. Η λογική λέει ότι στο τέλος της 30ης «στροφής» θα είναι μεταξύ έβδομης και ένατης θέσης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!

https://www.youtube.com/watch?v=HjeCo4iTw7I
https://www.youtube.com/watch?v=1KstuTSEm1g



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ