14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Απόφασή μου να πάω ως το τέλος με αυτούς τους παίκτες” (vid)

Τα τρίποντα της Ρεάλ Μαδρίτης, οι αλλαγές που έγιναν ή δεν έγιναν, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Άντονι Ράντολφ, όλα βρήκαν τη δική τους θέση στα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

«Δύο μέρες μετά τον αγώνα με τη Βαλένθια παίξαμε πολύ καλύτερα, παίξαμε το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλαμε. Δύο φορές πήραμε προβάδισμα με 7-8 πόντους και είχαμε και την μπάλα, αλλά στα σημεία αυτά δεν πήραμε τις καλύτερες αποφάσεις και η Ρεάλ επέστρεψε άμεσα στο παιχνίδι με κάποια μεγάλα σουτ. Στο τέλος της τέταρτης περιόδου και στην παράταση ότι σούταραν το έβαλαν αν δεν κάνω λάθος. Αν θυμάμαι καλά τα καθοριστικά σουτ ήταν του Τόμπκινς και του Γιουλ και φυσικά έβαλαν και όλες τις κρίσιμες βολές. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη, παίξαμε μια πολύ καλή άμυνα, κάναμε το κλέψιμο, βρήκαμε το καλό σουτ με τον Σλούκα από τη γωνία, αλλά δεν μπήκε. Ήταν η ευκαιρία μας. Αλλά στη παράταση επιστρέψαμε, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά τελικά μία δύο αποφάσεις κι ένα λάθος αποφάσισαν το παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι είναι την επόμενη Τετάρτη με τη Φενέρμπαχτσε και θα έχουμε και τον Γιώργο Πρίντεζη λογικά. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ και λυπάμαι ειλικρινά για τον Άντονι Ράντολφ, τον πρώην παίκτη μου, του εύχομαι να επιστρέψει καλά σύντομα και δυνατότερος».

Σε ερώτηση για τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων που είχε η Ρεάλ Μαδρίτης και την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κάνει φάουλ στο Σέρχιο Γιουλ, αλλά να τον αφήσει να σουτάρει για τρεις (ένα καθοριστικό σουτ που έγραψε το 81-82 με 31' για το τέλος της παράτασης ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" απάντησε: "Δεν ήταν η τελευταία επίθεση του αγώνα. Ήμασταν καλοί στην άμυνα. Ήταν μια φάση αν θυμάμαι καλά γκαρντ με γκαρντ και αυτό είχαμε αποφασίσει εμείς να το παίζουμε με push και under, γιατί αυτοί πάνε να προκαλέσουν αλλαγή και να επιτεθούν στον πιο αδύναμο αμυντικά. Κι εμείς είχαμε αποφασίσει αυτό. Αυτό είναι ένα δύσκολο σουτ να βάλεις. Σταματάς, κοιτάς και σουτάρεις... Ο Γιουλ έχει την ικανότητα να σουτάρει φυσικά, αλλά οι αποφάσεις κρίνονται αν είναι σωστές ή λάθος από το αποτέλεσμα.  Αφού το έβαλε ας πούμε πως ήταν λάθος η απόφασή μου να μην πάμε για το φάουλ".

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν έκανε αλλαγές στην παράταση, απάντησε: "Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος παίκτης στην Ευρώπη που θα έρθει από τον πάγκο, θα πάρει την μπάλα και θα σουτάρει και θα μπει μέσα! Είχαμε προηγηθεί πάλι στο σκορ και η ομάδα έδειχνε καλά. Η μόνη αλλαγή που έκανα νομίζω στην παράταση ήταν αυτή του Έλις με την Μάρτιν. Βασίστηκα στους περιφερειακούς που είχα ως εκείνη τη στιγμή. Ο ΜακΚίσικ ήταν πολύ επιθετικός, ο Παπανικολάου έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και δεν ήθελαν να τον αλλάξω και ψάξαμε για ένα σουτ από τον Βεζένκοφ, που είναι ο σουτέρ, το οποίο δεν έβγαινε. Πάντα υπάρχει το "τι θα γινόταν αν". Δεν πιστεύω, όμως, πως μπορείς να πάρεις κάποιον από τον πάγκο και να βάλει ένα νικητήριο σουτ. Γι' αυτό και δεν το έκανα. Βασίστηκα στο ρυθμό των παικτών που έπαιζαν και στο feeling που είχα ότι τους έβλεπα παθιασμένους και έτοιμους για τη νίκη".

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε και συγκεκριμένα για το αν υπήρχε λόγος που έμεινε ο Σπανούλης στον πάγκο τα τελευταία λεπτά: "Αν με ρωτάτε αν ήταν τραυματίας για παράδειγμα, όχι, δεν ήταν. Ήταν απόφασή δική μου. Η απάντησή μου ουσιαστικά είναι η ίδια με αυτή που έδωσαν πιο πάνω. Είχα αποφασίσει να πάω με αυτούς που έπαιξαν ως το τέλος".

Σε ερώτηση για το γιατί πήγε για τρίποντο ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου και όχι για δίποντο κι αν έπαιξε ρόλο το φόβητρο του Ταβάρες στη ρακέτα, ο Μπαρτζώκας απάντησε: "Είναι πολύ πιθανό... Εκεί αν νομίζουμε πως μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα, τη στιγμή που κλέβουμε την μπάλα και βγαίνομε στον αιφνιδιασμό περιττό να πω ότι εκεί είναι καθαρά αποφάσεις των παικτών. Μπορεί να δίστασε λίγο ο ΜακΚίσικ, αλλά βρήκε μια καλή πάσα στην γωνία σε έναν clutch σουτέρ.  Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτή τη φάση. Ήταν ένα σουτ που πήραμε, θα μπορούσαμε να το είχαμ βάλει και να είχαμε νικήσει και να είμαστε όλοι τώρα χαρούμενοι. Δυστυχώς δεν μπήκε, έτσι είναι το μπάσκετ".

 Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα από το 20'50'' του βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ