29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Αν είσαι χαλαρός, θα πληρώσεις” (vid)

Οι μονομαχίες με ισπανικές ομάδες συνεχίζονται για τον Ολυμπιακό. Μετά τον χθεσινό αγώνα με τη Βαλένθια, έχει πλέον μπροστά του την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης (18/12, 21.00). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο παιχνίδι με τους "πορτοκαλί" και μάλιστα δήλωσε πως η ανάλυση που έγινε στο βίντεο σήμερα αφορούσε τα λάθη που έγιναν, για να μην... ξαναγίνουν.

"Είναι ξεκάθαρο από όλη την πορεία ως το τώρα πως όλα μπορεί να γίνουν. Δεν ξέρω αν είναι θέμα κορονοϊού, αν είναι θέμα έλλειψης κόσμου που δημιουργεί πάντα ένα έξτρα κίνητρο, ακόμη κι αν ο κόσμος είναι εναντίον σου. Είναι ένα δεδομένο. Αυτή τη στιγμή καμία ομάδα δεν δείχνει μεγάλη σταθερότητα, με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ του τελευταίου διαστήματος. Όλες οι άλλες έχουν μεγάλες νίκες και μεγάλες ήττες. Για μένα το σίγουρο, το 100% που υπάρχει στην Ευρωλίγκα είναι πως άμα είσαι χαλαρός, θα χάσεις. Ο οποιοσδήποτε από τον οποιονδήποτε. Αν δεν παρουσιαστείς έτοιμος σωματικά και πνευματικά σε παιχνίδι της Ευρωλίγκας θα χάσεις. Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν.

Εμείς πριν μια βδομάδα ήμασταν πολύ καλοί, εμείς ήμασταν χτες πολύ κακοί. Στο χέρι μας είναι να ξαναεμφανιστούμε καλοί. Έχουμε αυτή την ευκαιρία, γιατί έχουμε ένα παιχνίδι αύριο. Εξακολουθώ να πιστεύω στην ομάδα. Φυσικά δεν είμαστε άτρωτοι, ούτε ανίκητοι,  έχουμε όμως ένα καλό γκρουπ παικτών. Έχουμε να αντιπαρέλθουμε κάποια άλλα πράγματα, τα οποία γνωρίζουμε ποια είναι. Το γεγονός ότι εμείς δεν παίζουμε στην τοπική λίγκα με τα καλά και τα άσχημα του γεγονότος. Το ζητούμενο είναι να έχουμε σταθερότητα. Κάναμε δύο πολύ καλά ματς την προηγούμενη εβδομάδα και ένα πολύ κακό χτες. Πρέπει γρήγορα να συνέλθουμε".

Αναφερόμενος στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του, ο προπονητής του Ολυμπιακού έστρεψε το βλέμμα στη χθεσινή αναμέτρηση: "Αφιερώσαμε το χρόνο μας πάρα πολύ σήμερα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως γιατί πάντα πρέπει να ξεχνάς τι έγινε την προηγούμενη μέρα και να πας στην επόμενη, είναι η πρώτη φορά που αναλύσαμε πιο πολύ το τι έγινε χθες, παρά το τι θα γίνει αύριο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βγάλουμε όλοι κι εμείς και οι παίκτες, τα συμπεράσματα από το χθεσινό παιχνίδι.  Κατά τη γνώμη μου, κατά την άποψή μου και όλου του προπονητικού επιτελείου, ήταν πολύ σημαντικό να αναλύσουμε γιατί εμφανιστήκαμε έτσι, γιατί παίξαμε έτσι.Αυτό που συμφωνήσαμε και πρέπει να είναι δεδομένο πέρα από την τακτική ανάλυση και την προσαρμογή στο παιχνίδι του αντιπάλου, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν γίνεται να μην παλεύουμε σε κάθε φάση. Αυτό είναι το ζητούμενο σε κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Αν είσαι χαλαρός θα το... πληρώσεις, θα πληρώσεις κάθε φάση που είσαι χαλαρός. Αυτό είναι η Ευρωλίγκα".

*Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα από το 1'37'' του βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ