24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπά(ρ)τσα στην Πόλη

Η Μπαρτσελόνα έδειξε το χαρακτήρα της μέσα στην Κωνσταντινούπολη και με τον Ντιλέινι να πετυχαίνει μεγάλα σουτ στο τέλος, επικράτησε της ανεβασμένης τελευταίας Φενερμπαχτσέ με 80-74 και της έκοψε τη φόρα που είχε πάρει τελευταία. Ήταν η πρώτη νίκη της Μπάρτσα μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και αντίστοιχα η πρώτη ήττα της Φενερμπαχτσέ μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες. Κοντά στο τριπλ νταμπλ έφτασε ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους, 7 ριμπάουν και 11 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ φουριόζα στον αγώνα και μόλις στο 3' προηγήθηκε με 11-0 στριμώχνοντας άσχημα την Φενερμπαχτσέ. Ο Ομπράντοβιτς έβγαλε άρον άρον τον Βέστερμαν και πέρασε στη θέση του τον Σλούκα, ο οποίος συμμάζεψε μεν λίγο το παιχνίδι της τουρκικής ομάδας, αλλά αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν πολύ άστοχοι, ειδικά από την περιφέρεια και δεν μπορούσαν να μαζέψουν τη διαφορά.

Αντίθετα η Μπαρτσελόνα, παίζοντας με αυτοπεποίθηση και αποφεύγοντας εντελώς τα λάθη, είχε καλύτερες επιλογές και κρατούσε το προβάδισμά της στους 8-10 πόντους, με τους Μίροτιτς και Κλαβέρ να κάνουν σπουδαία δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάλιστα, με δύο συνεχόμενα τρίποντα απο τους Κούριτς και Ντιλέινι οι "μπλαουγκράνα" εκτόξευσαν τη διαφορά στους 18 πόντους ενάμισι λεπτό μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου (30-12), φέρνοντας τη Φενέρ στα πρόθυρα του... εφιάλτη.

Όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην μετά το τάιμ άουτ, που πήρε ο Ομπράντοβιτς. Η Φενερμπαχτσέ εμφανίστηκε μεταμορφωμένη στο παρκέ, βοήθησε και το ότι κάθησε στον πάγκο ο Μίροτιτς για να πάρει ανάσες, και η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες άρχισε να κλείνει. Ο Σλούκας συνέχιζε να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας, έχοντας αρχίσει πια να σκοράρει κιόλας, ο Ντε Κολό αφυπνίστηκε, ο Βέσελι άρχισε να βοηθά κι αυτός παρότι φορτώθηκε νωρίς με τρία φάουλ, η άμυνα έγινε πιο πιεστική και αποτελεσματική και μέσα σε 2,5 λεπτά η Φενερμπαχτσέ μείωσε στον πόντο! Δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνο το σκορ ήταν 34-35 με τους γηπεδούχους να τρέχουν σερί 22-5!

Ένα τρίποντο του Χίγκινς έδωσε βαθιά ανάσα στην Μπαρτσελόνα, που με τον Μίροτιτς ξανά στην πεντάδα κατάφερε να ελέγξει ξανά το παιχνίδι και να προηγηθεί με 40-34. Ωστόσο το ημίχρονο έληξε με την Μπάρτσα να προηγείται με 42-39, καθώς ο Σλούκας πέτυχε το τελευταίο καλάθι του 20λέπτου.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με τον Ντέιβις να δίνει πολλές λύσεις μέσα στα καλάθια προηγήθηκε και πάλι με 51-43 στο 23' και παρά το ότι η Φενέρ με πρωταγωνιστή τον Σλούκα και με τον Κάλινιτς να εκτελεί από την περιφέρεια προσπάθησε και πάλι να επιστρέψει, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν τον έλεγχο. Ο Κλαβέρ ήταν εξαιρετικός και έπαιζε και για τον Μίροτιτς, που από κάποια στιγμή και μετά τα βρήκε σκούρα από την αντίπαλη άμυνα, και χάρη σε αυτόν η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Φενερμπαχτσέ με τον Νάναλι να δίνει λύσεις από την περιφέρεια συνέχισε την προσπάθεια να επιστρέψει και μείωσε 61-56 μετά τα πρώτα 30 λεπτά αγώνα.

Στα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου δε, με ένα σερί 6-0 και παίζοντας χωρίς τον Σλούκα, η Φενέρ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 62-61. Όχι για πολύ όμως. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και με πέντε σερί πόντους του Ντιλέινι οικοδόμησε ξανά μια διαφορά τεσσάρων πόντων (68-64) στο 35'. 

Η Φενερμπαχτσέ έδειξε να χάνει την ψυχραιμία της. Η βιασύνη και οι κακές επιλογές δεν της επέτρεψαν να σκοράρει, ένα επιθετικό φάουλ του Ουίλιαμς εξόργισε τον Ομπράντοβιτς, που χρεώθηκε με τεχνική ποινή, και η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 71-64 στο 36'. Αυτή η διαφορά αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Η Φενέρ δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να αντιδράσει, αντίθετα ο Ντιλέινι, έχοντας πάρει την κατάσταση στα χέρια του στο τέλος, πέτυχε ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο και έκανε το σκορ 76-66 υπέρ της Μπάρτσα δύομισι λεπτά πριν από το τέλος. Το παιχνίδι από εκεί και μετά δεν μπορούσε να γυρίσει, παρά την απελπισμένη προσπάθεια των γηπεδούχων, έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε την πολύ μεγάλη νίκη.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν ο παίκτης που με τα μεγάλα σουτ του συγκράτησε την ορμή της Φενερμπαχτσέ στην τελευταία περίοδο και "καθάρισε" για την Μπαρτσελόνα οδηγώντας τη στη σπουδαία νίκη. Τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ έκανε 17 λάθη και η Μπαρτσελόνα μόλις 9. Σε αυτό το επίπεδο τούτη η διαφορά είναι καθοριστική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ