23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Ο ΠΑΟΚ ήταν εμπνευσμένη ομάδα”

Ο Λούκα Μπάνκι αναγνώρισε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και προσπάθησε να εξηγήσει τι πήγε στραβά για την ΑΕΚ στον αγώνα.

"Πολύ δύσκολο παιχνίδι στην προσέγγιση του. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επιθετικός από την αρχή του αγώνα και επέβαλε την εμπειρία του στην επίθεση. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ομάδα μου. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση κάναμε ασυγχώρητα λάθη για ένα παιχνίδι αυτού του επιπέδου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις χαμένες βολές και αυτό ήταν πρόβλημα. Τα λάθη μας ήταν προϊόν της επιθετικότητας του ΠΑΟΚ και μαζί με τις βολές, του έδωσαν 7-8 επιθέσεις περισσότερες.

Θα πρέπει να συγχαρώ τον αντίπαλο γιατί διάβασε καλύτερα το παιχνίδι. Δυστυχώς εμείς δεν μεταφράσαμε σε κάτι θετικό ούτε τα στοιχεία που έδειχναν ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Το πρέσινγκ που κάναμε μας βοήθησε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση αλλά η δύναμη του ΠΑΟΚ έκρινε το παιχνίδι. Για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις συνοχή στο παιχνίδι σου για 40 λεπτά".

Για το πώς δέχτηκε η ΑΕΚ 88 πόντους παρότι ο Γκος έμεινε στους δύο: “Βρήκαμε μία εμπνευσμένη ομάδα. Με τα ποσοστά που είχε ο Χάτσερ ίσως να μην χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ τον Γκος, ενώ ο Τέπιτς έπαιξε επιθετικά παιχνίδι υψηλού επιπέδου, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στους συμπαίκτες του. Όλος ο ΠΑΟΚ χτύπησε στα αδύναμα σημεία και ξέφευγε. Το αμυντικό παιχνίδι μας δεν ήταν στραμμένο στον Γκος. Όποιος πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ εξαρτάται μόνο από αυτόν κάνει λάθος. Ο Γκάρετ για παράδειγμα έδωσε πολλές χαμένες μπάλες στον ΠΑΟΚ.

Αναγκαστικά από ένα σημείο και μετά πρεσάραμε και ρισκάραμε να δεχτούμε κάποια εύκολα καλάθια. Δεχτήκαμε κλεψίματα και εμείς δεν είχαμε πολλά. Δεν ανοίξαμε το rotation και μας στοίχισαν τα “mis-match”. Πιστεύω ότι η δεινότητα του Τέπιτς και του Χάτσερ έκανε τη διαφορά".

Για το ότι ο Ξανθόπουλος είχε περισσότερες ασίστ από τους υπόλοιπους γκαρντ: “Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του Ξανθόπουλου. Είναι αθλητής που δέχεται ξεχωριστή συμπεριφορά από τους αντιπάλους του, η εξυπνάδα του έγκειται στο ότι προσπαθεί να καλύψει κάποια σημεία στα οποία υστερεί. Ο ΠΑΟΚ έκανε συγκεκριμένες επιλογές στην επίθεση και τον βγήκαν, όσο ήταν ο Ξανθόπουλος στο παρκέ”.

Για το πώς ένιωσε με τη διαφορά στους 21 και το αν νιώθει ανακουφισμένος από το ότι η ΑΕΚ κράτησε τελικά τη διαφορά του πρώτου αγώνα: “Δεν μίλησα με την ομάδα για το σκορ του πρώτου αγώνα. Κυρίως γιατί ήταν δύσκολο να βρεις αναλογίες με τα ματς του πρώτου γύρου και του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ είχε απουσίες στο ΟΑΚΑ κι εμείς στο ματς του Κυπέλλου, ενώ πλέον υπάρχουν νέα παιδιά και στους δύο. Προσπάθησα να προετοιμάσω την ομάδα ξεχνώντας το τι έγινε στον πρώτο γύρο. Δεν σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό τη διαφορά. Αλλά αυτό μας ανάγκασε να βρούμε καλύτερη ισορροπία και να αντιδράσουμε. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε τη διαφορά του πρώτου γύρου, παρότι περιμέναμε τον ΠΑΟΚ με ενέργεια κυρίως στα πρώτα 20 λεπτά.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι ίσως να υπερέβαλα εαυτόν στη φάση του φάουλ του Χάντερ αλλά έμεναν λίγα λεπτά και σε εκείνο το σημείο χάσαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και φοβήθηκα ότι εκεί μπορούσαμε να χάσουμε και τη διαφορά. Βρήκαμε όμως κάποια ελεύθερα σουτ και βγάλαμε κάποιες άμυνες για να μειώσουμε τη διαφορά κάτι που είναι τρελό, αν δούμε και πόσες βολές χάσαμε. Εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι ο Χάντερ πήγε να κάνει ένα τεράστιο λάθος και προσπάθησα να τον επαναφέρω στην τάξη”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ