26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάνκι: «Να αποδείξουμε τι αξίζουμε» (pics)

Δύσκολη αποστολή στη «Lotto Arena» έχει στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Basketball Champions League η ΑΕΚ, καθώς τίθεται αντιμέτωπη με την Αντβέρπ.

Στην Αμβέρσα θα πέσει την Τρίτη (20/11, 20.00) για τους «κιτρινόμαυρους» η αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Η «Ένωση», που έχει παίξει άλλες δύο φορές με την Αντβέρπ αλλά το μακρινό 1965 (71-72 στο Βέλγιο και 85-70 στην Αθήνα), θέλει το «διπλό» για να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου της, για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει να… ιδρώσει, όπως δήλωσε και ο προπονητής της μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Λούκα Μπάνκι, πριν από την αναχώρησή τους για το Βέλγιο: «Αυτό είναι το τελευταίο ματς για τον πρώτο γύρο στον όμιλό μας. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, με απίστευτη επιθετική νοοτροπία. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. Μην ξεχνάμε ότι η Αντβέρπ έχει επικρατήσει της Χάποελ στο Βέλγιο, ενώ έχει πάρει δύο ακόμα σπουδαίες νίκες σε Λιθουανία και Ντιζόν, κάτι που τη φέρνει στις υποψήφιες ομάδες για να περάσει στην επόμενη φάση του BCL. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποδείξουμε τι αξίζουμε, να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε τη νίκη».

Διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από το ματς η διοργανώτρια αρχή, τα οποία είναι τα εξής…
ΑΕΚ έχει κερδίσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. «Τρέχει», δηλαδή, το μεγαλύτερο επιτυχημένο σερί στην ιστορία της στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Αντβέρπ θα γίνει η δεύτερη ομάδα από το Βέλγιο που θα τεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ, στην ιστορία του Basketball Champions League. Η Σαρλερουά ήταν η πρώτη, η οποία είχε ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια της σεζόν 2016-2017 με διαφορά μεγαλύτερη των 20π.
Αντβέρπ σκοράρει κατά μέσο όρο τα περισσότερα τρίποντα, ανά παιχνίδι, φέτος στο BCL (11,8). Μόνο οι Βέλγοι, η Τενερίφη και ο ΠΑΟΚ βάζουν κατά μ.ό. περισσότερα από έντεκα τρίποντα φέτος σε κάθε ματς τους.

Ισμαέλ Μπάκο έχει στα τελευταία τρία παιχνίδι του με την Αντβέρπ κατά μέσο όρο 14,3π. και δέκα ριμπάουντ.

Βινς Χάντερ έχει κατά μέσο όρο 25,7π. στα τελευταία τρία παιχνίδια του με την «Ένωση» στο Basketball Champions League, ενώ είχε μόλις μ.ό. 10π. στα πρώτα τρία ματς της φετινής σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ