25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάνκι: “Μέχρι την τελευταία στιγμή για Ντούσαν”

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Τετάρτη για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League την Μπάμπεργκ και ο Λούκα Μπάνκι την ομάδα από την οποία κλήθηκε πέρυσι να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και σε μεγάλο βαθμό τα έβγαλε. Θεωρητικά ξέρει πολύ καλά τι πρόκειται να αντιμετωπίσει, αν και ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα της NOVA, υποστήριξε πως έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με πέρυσι. Παραμένει ωστόσο, όπως, σημείωσε, μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. 

«Είναι μια ομάδα που άλλαξε πολύ σε σχέση με πέρυσι. Μόνος ένας ή δύο παίκτες έχουν μείνει. Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα. Για μένα ήταν έκπληξη η επιλογή να παίξουν στο Basketball Champions League, έπειτα από μια μακρά παρουσία στην Ευρωλίγκα. Υπέγραψαν 5ετές συμβόλαιο με τη διοργάνωση, γιατί θέλουν να είναι μια από τις κύριες ομάδες της. Θέλουν να είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στη διοργάνωση και παίζει καλά στη διοργάνωση. Έχουν κάνει φέτος ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα. Έχουν μόνο μία ήττα, εντός έδρας από την Φουενλαμπράδα και αυτή στην τελευταία φάση. Είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί πάνω στην εμπειρία παικτών όπως ο Νίκος Ζήσης και το απίστευτο ταλέντο άλλων, όπως ο Ράις και ο Ρούμπιτ. Χωρίς αμφιβολία είναι παίκτες υψηλού επιπέδου, επιπέδου Ευρωλίγκα», δήλωσε αρχικα ο προπονητής της ΑΕΚ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει ο τραυματίας Ντούσαν Σάκοτα να αγωνιστεί στο παιχνίδι της Τετάρτης:

«Προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Εκτιμώ την προσπάθειά του να μείνει κοντά στην ομάδα, διότι καταλαβαίνει πως η στιγμή είνα κρίσιμη. Όταν χάσαμε κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ ήθελε να δείξει πως ήταν έτοιμος για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Ο Ντούσαν ξέρει πως προσφορά του θα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα.

Αποφασίσαμε να μην τον πάρουμε μαζί μας στο Ηράκλειο για να του δώσουμε δύο ακόμα μέρες για αποθεραπεία. Δεν είναι στο 100% ούτε και θα φτάσει στο 100%, αλλά μιλάμε για ένα παιδί που αισθάνεται ξεχωριστή αγάπη για την ομάδα. Και ξέρει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ως αρχηγός και ως ένας από τους βασικούς παίκτες. Θα δούμε τις επόμενες ώρες πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του στις θεραπείες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ