26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Είμαστε στο σωστό δρόμο”

Ο Λούκα Μπάνκι δήλωσε χαρούμενος για την πρώτη νίκη, αλλά και για την εμφάνιση της ΑΕΚ, ενώ ευχαρίστησε τον οργανισμό της Ένωσης, που τον έκανε να νιώσει άνετα την προηγούμενη δύσκολη ομάδα. Επανέλαβε ότι από την αρχή της προετοιμασίας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, που καθυστερούν τη διαδικασία δημιουργίας ταυτότητας της ομάδας, ωστόσο δήλωσε βέβαιος πως η ΑΕΚ είναι σρο σωστό δρόμο:

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη νίκη μας σε επίσημο αγώνα απέναντι σε έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο. Ξέραμε ότι έλειπαν παίκτες από τον ΠΑΟΚ και υποθέτω ότι καμιά φορά πνευματικά αυτό μοιάζει ευκαιρία για τους παίκτες που παίζουν ότι μπορούν να αποδείξουν πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν με σοβαρότητα. Όχι μόνο επειδή προερχόμαστε απο δύσκολη εβδομάδα, αλλά κι επειδή περιμέναμε ότι ο ΠΑΟΚ θα μας δυσκόλευε. Είμαι ικανοποημένος διότι η ομάδα κυριάρχησε, έπαιξε με προσωπικότητα και ποιότητα.

Τώρα είναι ώρα να ανασυνταχθούμε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, όπου  πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχίδια σαν ζωής ή θανάτου. Αφετηρία μας είναι η σημερινή εμφάνιση. Να μείνουμε ταπεινοί, να παίξουμε σκληρά και να μείνουμε ενωμένοι.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Μιλάω για τους προπονητές, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους και τους οπαδούς, που σε όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με έκαναν να νιώσω αυτοπεποίθηση. Η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο άσχετα από τα αποτελέσματα. Θα μας υποστηρίξουν. Αυτη είναι η καλύτερη δήλωση για μένα, που μόλις ήρθα.

Εγώ και οι παίκτες απογοητευόμαστε επειδή οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Δεν μιλάω για πίεση, αλλά για προσδοκίες. Περνάμε όλη τη μέρα στην προπόνηση, δουλέουμε για να βελτιωνόματε και η εικόνα που δώσαμε στα δύο τελευταία παχνίδια δεν ταίριαζε στην ομάδα. Εξαρτάται από εμάς να βρούμε και να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο. Οι ευχαριστίες μου ήταν για να υπογραμμίσω ότι αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργήσουμε αμοιβαία επικοινωνία στην ομάδα. Εκτιμάς τους ανθρώπους στα δύσκολα.

Μου αρέσει να παίζει δυνατά και με ενέργεια η ομάδα και να είναι ενωμένη. Όταν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε δύσκολη στιγμή, να μην προσπαθείς να γίνεις ήρωας, αλλά να εμπιστευτείς τους συμπαίκτες σου. Απο εκεί και πέρα ούτε σήμερα είχαμε διάρκεια. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να μάθουμε πώς να μειώνουμε την επιροή των λαθών. Έχουμε τον τρόπο να βρύμε την αυτοπεποίθησή μας.

Θα πρόσθετα τον Χάουαρντ Σαντ Ρος και τον Ρογκαβόπουλο. Υποθέτω ότι την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να προπονούνται. Ο Ρογκαβόπουλος είναι απλώς άρρωστος. Ο Σαντ Ρος θα αρχίσει μάλλον να προπονείται με την ομάδα την άλλη εβδομάδα. Δεν σημαίνει ότι η ομάδα όταν γίνει πληρης θα γίνει αυτόματα και καλύτερη. Δεν κάναμε προπόνηση ούτε μια φορά πλήρεις. Μοιάζουμε με ομάδα που είχε κάθε εβδομάδα ένα καινούριο παίκτη, Κάποιες φορές μας έλειπαν ένας ή δύο κι άλλες είχαμε έναν ή δύο. Την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε διαφορερικοί. Η προετοιμασία για μας δεν τελειώνει ποτέ. Ίσως μια μέρα θα δούμε την πλήρη εικόνα και θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη αξιολόγηση για το σύστημα, τον χαρακτήρα της. Όλα αυτα τα προβλήματα καθυστερούν τη διαδικασία του να φτιάξουμε την ταυτότητα της ομάδας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ