24.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Μπάνκι: “Έχουμε μεγάλο κίνητρο απέναντι στο Περιστέρι”

Μετά τους αγώνες με τον Κολοσσό και τη Ντιζόν η ΑΕΚ δίνει τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα το Σάββατο. Τον πιο δύσκολο από τους τρεις, δεδομένου ότι το Περιστέρι, που επισκέπτεται το ΟΑΚΑ, έχει κλέψει φέτος την παράσταση και παρουσιάζεται ευθέως ανταγωνιστικό ομάδων όπως η Ένωση. Άλλωστε την είχε νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Στην αυλαία του δευτέρου γύρου η ΑΕΚ έχει, λοιπόν, διπλό στόχο. Πρώτα να νικήσει το Περιστέρι κι έπειτα να καλύψει τη διαφορά των τριών πόντων, με την οποία είχε χάσει στα δυτικά αθηναϊκά προάστια, ώστε να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας. Ο Λούκα Μπάνκι ξέρει ότι το έργο της ομάδας του δεν θα είναι εύκολο και προειδοποιεί μέσω της ιστοσελίδας της ΚΑΕ:

«Ο αυριανός αγώνας είναι πολύ σημαντικός για μας, καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη έκπληξη του Πρωταθλήματος. Κι αυτό, διότι πρόκειται για μία ομάδα νεοφώτιστη που από την πρώτη στιγμή έδειξε, όμως, ικανότητες. Διαθέτει ταλέντο και ταυτότητα στο παρκέ.

Περιμένουμε μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Έχουμε το κίνητρο ως ομάδα για να πραγματοποιήσουμε μία μεγάλη εμφάνιση και να υπερασπιστούμε την έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, που θα έρθει στο γήπεδο για να μας συμπαρασταθεί».

Η μόνιμη απουσία του Καββαδά, αλλά και αυτή του ασθενούς Δημήτρη Μωραΐτη από την προπόνηση της Παρασκευής είναι τα μοναδικά προβλήματα του Ιταλού προπονητή.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν θα παίξει κανονικά και μάλιστα έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα. Αναφέρεται σε αυτές στο blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ:

"Προερχόμαστε από νίκη στο Basketball Champions League με αντίπαλο τη Ντιζόν, η οποία συνδυάστηκε από μια καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή η νίκη μας κρατάει σταθερά στη πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και στα επόμενα μας που απομένουν.

Αύριο αντιμετωπίζουμε το Περιστέρι, μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες του Πρωταθλήματος. Μην ξεχνάνε ότι ηττηθήκαμε τη πρώτη αγωνιστική εκτός έδρας και όλοι στην ομάδα θέλουμε να πάρουμε τη ρεβάνς του πρώτου γύρου.

Ο αντίπαλος μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο, καθώς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι τη τελευταία στιγμή για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό που τελειώσαμε από το προηγούμενο ματς. Έχουμε προπονηθεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο ματς και αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητικού επιτελείου πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό απόγευμα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ