27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάγερν-Φενέρμπαχτσε 71-63: Μία τριάδα όλα τα λεφτά (pic, vids)

Δεν είναι από τις ομάδες που μπορούν να βάλουν τον πήχη μέχρι τα πλέι οφ των πλέι οφ της Euroleague, ούτε και είναι πειστικές οι εμφανίσεις τους. Η Μπάγερν έδειξε άλλωστε απέναντι στη Μιλάνο ότι μπορεί να κάνει ζημιές. Σήμερα βύθισε ακόμη περισσότερο τη Φενέρμπαχτσε την οποία νίκησε με 71-63, στηριζόμενη στην τρομερή τριάδα των Λούτσιτς, Ουόλντεν και Ρούμπιτ.

 


Από την άλλη πλευρά, η ταπείνωση της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Μιλάνο έβαλε τη Φενέρμπαχτσε πιο βαθιά στην κρίση που αντιμετωπίζει και σήμερα δεν κατάφερε να βρει το αποτέλεσμα που θα της επέτρεπε να βγάλει το κεφάλι πάνω από την επιφάνεια του νερού.

 

Η Φενέρμπαχτσε, σαν σε συνέχεια από το ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τη Μιλάνο, μπήκε με κακό τρόπο στο παιχνίδι, έχοντας πέντε λάθη και μόλις 12 πόντους στην πρώτη περίοδο. Η Μπάγερν κάνοντας τα αυτονόητα και με οχτώ του Ρούμπιτ βρέθηκε στο +10 (22-12).

 


Οι Τούρκοι έδειξαν ένα καλύτερο πρόσωπο στη δεύτερη περίοδο. Προστάτεψαν καλύτερα την μπάλα και εκτελώντας με υψηλά ποσοστά από μέση και κοντινή απόσταση, πλησίασαν στους δύο (31-29 στο 14’) με οδηγό τον Γκούντουριτς. Η Μπάγερν κράτησε ωστόσο το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (35-30).

 

 

 

Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς πήρε πάνω του την κατάσταση στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους σημειώνοντας και τους 10 πόντους της Μπάγερν που με ένα σερί 10-2, άνοιξε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (45-32). Η απάντηση όμως ήταν άμεση και πειστική από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε με σερί 14-2 πλησίασε στον πόντο λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (47-46).

 

 

Έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα όλα άρχισαν από μηδενική βάση (54-54) όμως ένα σερί 8-0 έβαλε την Μπάγερν και πάλι σε θέση οδηγού (62-54 στο 36’). Το θρίλερ όμως δεν αποφεύχθηκε αφού με σερί βολών του Μπούκερ, η Φενέρμπαχτσε μείωσε στους τρεις (66-63). Εκεί «μίλησε» ο Λούτσιτς που με τρίποντο έδωσε «αέρα» έξι πόντων στην Μπάγερν, η Φενέρ δεν είχε πια άλλη απάντηση και ο Χάντερ τελείωσε το παιχνίδι κάνοντας το 71-63 στα 9’’.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς ήταν πρώτος μεταξύ των τριών που οδήγησαν την Μπάγερν στη νίκη. Το τρομερό προσωπικό σερί των 10 πόντων στις αρχές της τρίτης περιόδου και κυρίως το καθοριστικό τρίποντο μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ήταν και τα highlights του.

 

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό διπόντων (18/32) αλλά τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά. Η Μπάγερν είχε 8/24 και η Φενέρμπαχτσε 3/20.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Photo Credits: Euroleague, FENERBAHCE twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ