25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάγερν για οκτάδα!

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά σε εξέλιξη παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκα, η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να μείνει όρθια, να κερδίσει τη Ζαλγκίρις με 88-84 και να δείξει για ακόμη μία φορά, ότι είναι ικανή να κερδίσει τη θέση της στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης, έχοντας το δικαίωμα να ζει το δικό της όνειρο, με τους Ντέρικ Ουίλιαμς, Στέφαν Γιόβιτς, Νιχάντ Ντζέντοβιτς και Βλαντιμίρ Λούτσιτς σε τρομερή κατάσταση.

Το παιχνίδι

Ο Ντέιβις ξεκίνησε καλά στις «μάχες» της ρακέτας, αλλά μετά το αρχικό 2-6, η γερμανική ομάδα πήρε «ώθηση» από τους Γιόβιτς και Ντζέντοβιτς, φτάνοντας στο +5 αρκετά γρήγορα (13-8 στο 8'), με την άμυνα να είναι ο οδηγός της. Ουίλιαμς και Κόπονεν βρήκαν τις απαντήσεις για το 18-12 της πρώτης περιόδου, όταν οι φιλοξενούμενοι έψαχναν αντίδραση.

Με τη δράση του Ουίλιαμς, η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο νούμερο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (22-12 στο 12'), με τον Λο να προσφέρει επίσης λύσεις, απέναντι στα τρίποντα της Ζαλγκίρις, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να φτάσει και στο +12, λίγο μετά τα μέσα περιόδου (35-23). Γκριγκόνις, Μιλάκνις και Βέστερμαν συνέχισαν να ευστοχούν από μακριά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον η ζημιά να περιοριστεί μέχρι την ανάπαυλα, που βρήκε τους παίκτες του Ράντονιτς μπροστά με 46-38.

Η αντίδραση που έψαχνε η Ζαλγκίρις, ήρθε με τον Ντέιβις να κυριαρχεί ξανά στη ρακέτα και να χαρίζει με δικούς του πόντους το προβάδισμα, σε ένα σερί 0-9 (46-47), που άλλαζε τα δεδομένα του παιχνιδιού, με τον Βέστερμαν να ακολουθεί, αλλά και τους Ουίλιαμς-Μπαρτέλ να κερδίζουν επίσης «μάχες». Το αποτέλεσμα ήταν ένα +4 της Μπάγερν στο 27ο λεπτό με καλάθι του Ντάνγκουμπιτς (60-56) και παρά τη δράση του Ουλανόβας, η ομάδα του κρατούσε βραχεία κεφαλή (63-61).

Ο Ουάιτ ήταν αυτή την φορά, ο παίκτης που θα επανέφερε στο τιμόνι τους Λιθουανούς με σερί 0-4, αλλά όχι για πολύ, αφού ο Ουίλιαμς έμοιαζε ασταμάτητος, σημειώνοντας το 73-65 με πέντε λεπτά για τη λήξη. Το δίδυμο των Βέστερμαν και Ντέιβις, όμως, ήταν και πάλι εκεί, ώστε να αναγκάσουν τον Ράντονιτς σε τάιμ άουτ στα σχεδόν 2.5 λεπτά πριν από το φινάλε, μετά το κάρφωμα του δεύτερου για το 76-74. Ο «μαέστρος» Γιόβιτς φάνηκε ξανά, εκεί, για να κάνει παράσταση νίκης η Μπάγερν με τα τελευταία δευτερόλεπτα να πλησιάζουν, έχοντας «αέρα» επτά πόντων με βολές του Ντζέντοβιτς (83-76), αλλά η Ζαλγκίρις δεν τα είχε παρατήσει κι ένα τρίποντο του Βέστερμαν στα 32.5" έδινε ελπίδα, γράφοντας το 83-81. Ο Ντζέντοβιτς είχε αυτή την φορά τον τρόπο για το 85-81 στα 17" και ο Ντέιβις βρήκε άμεσα την απάντηση από κοντά, μετά το τάιμ άουτ του Γιασικεβίτσιους. Ο Λούτσιτς είχε 1/2 βολές στα 11.5" και ο Ντέιβις έπρεπε να χάσει τη δεύτερη στα 3", με το σκορ στο 86-84, αλλά ο Ουίλιαμς «καθάρισε» με το ριμπάουντ του.

Δεκάλεπτα: 18-12, 46-38, 63-61, 88-84

ΕΜΦΑΝΙΣΗ... ΑΠΟ ΝΒΑ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήρθε το καλοκαίρι στο Μόναχο, μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ και για ένα φεγγάρι ως συμπαίκτης του ΛεΜπρόν, φέρνοντας λίγο από... το «μαγικό κόσμο» σε αυτό το ματς. Ο Αμερικανός τελείωσε με 27 πόντους (7/10 δ., 3/5 τρ., 4/4 β.,), επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα με μόνο ένα λάθος σε σχεδόν 32 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε καλύτερα σουτ εντός παιδιάς (60% με 66.7% στα δίποντα και 37.5% έναντι 38.1% στα τρίποντα), αλλά οι περισσότερες κατοχές σε ένα κλειστό ματς, της έδωσαν την νίκη. Συγκεκριμένα, μέτρησε οκτώ παραπάνω κατοχές, με πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τρία λιγότερα λάθη από την αντίπαλό της.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ