22.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μια «Αρκούδα»… στον χορό της Φενέρ (vids)

Στην 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκα έγινε γνωστή η πρώτη ομάδα, που πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, και αυτή είναι η Φενέρμπαχτσε, που «συνέτριψε» τον κάκιστο στην Πόλη Παναθηναϊκό κι έκανε «διπλή» τη λύπη για τις ελληνικές ομάδες, με την ΤΣΣΚΑ να είναι εκ των κερδισμένων, έχοντας το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση.

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε άλλη μια απογοητευτική εκτός έδρας εμφάνιση και, μοιραία, ηττήθηκε με 85-66 από την Φενέρμπαχτσε. Οι «πράσινοι» έκαναν ένα «καταστροφικό» τρίλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και εκεί, ουσιαστικά, κρίθηκαν όλα, χωρίς να γίνει πραγματικά προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στο «κυνήγι» της οκτάδας.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά την επικράτηση με 82-78 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας απόλυτη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη πήραν το προβάδισμα έναντι της ισπανικής ομάδας, «διπλασιάζοντας» τις νίκες εναντίον της κι έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία, επιχειρώντας να ακολουθήσουν την Φενέρ.

Ένα γενναίο καλάθι πέτυχε ο Βενσάν Πουαριέ και η Μπασκόνια πήρε την νίκη και μαζί τη διαφορά, με 76-68 απέναντι στην Μπάγερν. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, αν και βρήκαν απέναντι τους μια πολύ ανταγωνιστική γερμανική ομάδα, είχαν πάντοτε τον έλεγχο, φέρνοντας την κουβέντα τελικά στο... αν θα κάλυπταν το -6 του Μονάχου, βρίσκοντας το «γαλλικό κλειδί» για να το πετύχουν.

Η Αρμάνι Μιλάνο ήθελε ένα «ξέσπασμα» και το βρήκε, για να ξεπεράσει με 90-78 το «εμπόδιο» της Νταρουσάφακα. Με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει δικό ρεκόρ στο σκοράρισμα για όλη την ομάδα μέσα σε μια σεζόν από έναν παίκτη της, οι πρωταθλητές Ιταλίας συνήλθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά νωρίτερα από έναν αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο, με το ροζ φύλλο να μετρά, που σημαίνει ένα ακόμη «βήμα» για τα playoffs.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 7/2:

Αναντολού Εφές-Γκραν Κανάρια 93-74
Μπουντούτσνοστ-Χίμκι 90-98
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 65-64
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις 78-72

Παρασκευή 8/2:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 82-78
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 85-66
Μπασκόνια-Μπάγερν Μονάχου 76-68
Αρμάνι Μιλάνο-Νταρουσάφακα 90-78

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ