29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Μια απ’ τα ίδια και στη Μόσχα

Ο Παναθηναϊκός ήταν «λίγος» και στην έδρα της Χίμκι και μοιραία ηττήθηκε σε άλλο ένα παιχνίδι μακριά από το ΟΑΚΑ με 76-68.

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν πλέον στο 4-6 κι ελπίζουν να προλάβουν το τρένο της οκτάδας, την ώρα που το «τριφύλλι» έπεσε στο 5-5, χάνοντας για πρώτη φορά δύο διαδοχικούς αγώνες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν πλέον στο 4-6 κι ελπίζουν να προλάβουν το τρένο της οκτάδας, την ώρα που το «τριφύλλι» έπεσε στο 5-5, χάνοντας για πρώτη φορά δύο διαδοχικούς αγώνες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αυτήν τη φορά η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρά την έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά του αγώνα βρήκαν τον τρόπο να μην χάσουν την επαφή στο σκορ κι αυτό συνέβη διότι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση. Στο 10' είχαν δεχτεί 29 πόντους, αλλά έχοντας πετύχει 25 δεν ήταν σε απαγορευτική απόσταση από τους αντιπάλους τους. Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 48-44.

Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Το «τριφύλλι» μπήκε αποφασισμένο να παίξει σκυλίσια άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στην επίθεση ήταν σαν να... έπεσε ο διακόπτης. Τα άστοχα σουτ και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και στο 30' ο φωτεινός πίνακας της «Μιτίσι Αρίνα» έγραφε 59-51, με τον Παναθηναϊκό να σημειώνει σε αυτό το διάστημα μόλις επτά πόντους...

Το έργο της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ είχε γίνει πλέον πολύ δύσκολο. Παρά την προσπάθεια στην άμυνα, σε όλες τις κρίσιμες φάσεις οι παίκτες του Καταλανού υπέπεσαν σε πολύ φτηνά λάθη τα οποία κόστισαν, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνει τελικά το ροζ φύλλο αγώνα με 76-68, παρά τη σημαντική απουσία του Αλεξέι Σβεντ.

ΔΥΟ ΠΑΛΕΨΑΝ, ΕΝΑΣ «ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ»: Ο Τζέιμς Γκιστ μπορεί να έκανε κάποια μεγάλα λάθη, όμως ήταν από τους πιο μαχητικούς παίκτες της ελληνικής ομάδας. Σταμάτησε στους 19 πόντους, αλλά δέχτηκε πάρα πολλούς στην άμυνα. Σπουδαίος στο πρώτο ημίχρονο ο Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος όμως μετά τους 13 πόντους στο πρώτο μέρος, τελείωσε τον αγώνα με 16. Κάκιστος για μία ακόμα φορά ο Νικ Καλάθης ο οποίος διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Για τους νικητές, ο Άντονι Γκιλ ήταν εντυπωσιακός κυριαρχώντας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός σε αυτήν την περίπτωση δεν πληγώθηκε από την αστοχία του στα τρίποντα, αλλά από την άθλια απόδοσή του στα σουτ δύο πόντων. Αν και είχε ξεκινήσει με 8/14 στη συνέχεια δεν μπορούσε να βρει στόχο με τίποτα και μοιραία ηττήθηκε.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ