26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μηχανή παραγωγής κοψιμάτων (pics, vids)

Η εποχή που στο ελληνικό μπάσκετ μεσουρανούσαν μεγάλοι μπλοκέρ, μοιάζει πολύ μακρινή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από το 2000 μόνο δύο φορές οι κορυφαίοι ανά σεζόν μπλοκέρ, είχαν μέσο όρο που έφτανε τα δύο κοψίματα. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με το Ρέθυμνο το 2012-13 (2,65) και ο Άντριου Νέιμικ με τον Άρη το 2014-15 (2,16). Με αυτό το δεδομένο, ο ερχομός του Τάι Οντιάσε στην Basket League για λογαριασμό του Λαυρίου, έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον.

 

Ο απόφοιτος του Ιλινόις-Σικάγο κατέθεσε τα πρώτα διαπιστευτήρια του στην Ευρώπη στο φινάλε της σεζόν παίζοντας στην Τενερίφη και κάνοντας τέσσερις τάπες στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε στην κανονική περίοδο και άλλη μία σε δύο ματς πλέι οφ της ACB. Εκεί όπου η ικανότητα του να σταματάει τα αντίπαλα σουτ, τον έκανε πιο ξεχωριστό, ήταν βέβαια στο NCAA.

 

Τα λόγια του προπονητή του στο Ιλινόις-Σικάγο Στιβ ΜακΚλέιν το επιβεβαιώνουν: “Δεν μπορώ να πω αρκετά για να περιγράψω τι σήμαινε για το πρόγραμμα μας ο Τάι Οντιάσε” είπε επισημαίνοντας: “Όλοι γνωρίζουν τι είναι ικανός να κάνει στο παρκέ αλλά η δουλειά του, η ωριμότητα και η ηγετική του φυσιογνωμία τον οδηγούν στο επόμενο επίπεδο”.

 

Οι αριθμοί του με τις “φλόγες” του Ιλινόις-Σικάγο; Από τα 130 ματς που αγωνίστηκε στην 4ετία 2014-18 ήταν βασικός στα 117. Τα 361 κοψίματα που έκανε σε αυτό το διάστημα τον καθιστούν κορυφαίο μπλοκέρ στην ιστορία του κολεγίου αλλά και της Όριζον περιφέρειας αλλά και 37ο συνολικά στην ιστορία του NCAA. Είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του Ιλινόις-Σικάγο με τουλάχιστον 1.000 πόντους, 700 ριμπάουντ και 200 τάπες. Είναι ένας από τους τρεις παίκτες στην ιστορία του κολεγίου του που αναδείχτηκε τρεις φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας της περιφέρειας του.

 

 

Έκρυψε τον ουρανό

 

Στις 13 Φεβρουαρίου 2016 ο Οντιάσε σημείωσε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του, κάνοντας εννιά (!) τάπες στο παιχνίδι κόντρα στο Νorthern Kentucky. Ήταν ένας από τους τέσσερις μόνο παίκτες του NCAA τη σεζόν 2016-17 με τουλάχιστον οχτώ τάπες σε τουλάχιστον δύο παιχνίδια.

 

Ο Οντιάσε δεν είναι όμως απλά ένα... σκιάχτρο στην άμυνα. Αποφοίτησε άλλωστε με μέσο όρο 8,87 πόντων. Είναι συνεπής λοιπόν στην επίθεση κάτι που έδειξε εν μέρει και στο σύντομο πέρασμα του από την Τενερίφη έχοντας 18 πόντους στα τέσσερα ματς της κανονικής περιόδου. 12 από αυτούς τους σημείωσε στην άνετη εκτός έδρας νίκη επί της Μπέτις με 109-62 όταν και βρήκε την ευκαιρία να μείνει 17,5 λεπτά στο παρκέ.

 

Ο Οντιάσε σε μία από τις εμφανίσεις του με την Τενερίφη, στο φινάλε της σεζόν

 

Το chicagohoops έγραψε γι' αυτόν: “Τρέχει εξαιρετικά το γήπεδο στο transition για παίκτη του μεγέθους του. Τελειώνει φάσεις γύρω από το καλάθι με δύναμη. Είναι καλός στο ριμπάουντ. Είναι μακρύς και αθλητικός στοιχεία που τον βοηθούν στο αμυντικό κομμάτι”.

 

Ο Τ.Ο. -όπως τον φωνάζουν, προφανώς χάριν συντομίας, οι φίλοι του- είναι ένας από τους τρεις γιους των Φιλομένα και Φράιντεϊ Οντιάσε. Ο ένας από τους αδερφούς του, ο Κεν άρχισε φέτος της κολεγιακή του καριέρα παίζοντας για το Σικάγο Στέιτ.

 

Ένα παλαιότερο βίντεο τους εμφανίζει μαζί εν δράσει...

 

https://youtu.be/GiX7AEuKjE4

 

Ας πάρουμε μια γεύση από όσα κάνει στο παρκέ και θα περιμένουμε τον Οκτώβριο για να τα δούμε στα ελληνικά παρκέ...

 

https://youtu.be/U2RweBVvG8E



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ