24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με φόρα… από πέρυσι το Περιστέρι επικράτησε του Ηρακλή

Το Περιστέρι ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα τη Basket League αφού επικράτησε, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», με 75-59 του μαχητικού Ηρακλή που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά από 8 χρόνια απουσίας 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ αστοχίας, συνεπώς το ματς παρέμεινε χωρίς σκορ για πάνω τρία λεπτά. Μόνο αξιόλογο η πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στην κερκίδα οι οπαδοί και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν εξαρχής το προβάδισμα εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία των «κυανόλευκων» από την περιφέρεια και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-35. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι αφού το Περιστέρι κρατούσε σταθερά διψήφια διαφορά πόντων υπέρ του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Όλιβιερ Χάνλαν που έκλεισε το ματς με 15 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Ακόμα κι όταν ο Ηρακλής εξαπέλυσε την τελευταία του αντεπίθεση μειώνοντας στους έξι πόντους, οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψύχραιμοι και σφράγισαν στο τέλος τη νίκη με 75-59. 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εύστοχο τρίποντο του Γουίλιαμ Χάτσερ, 4:38 πριν το τέλος του αγώνα, ήταν αυτό που... ξεμπλόκαρε τους γηπεδούχους, οι οποίοι σε εκείνο το σημείο είχαν δει τον Ηρακλή να «τρέχει» ένα επιμέρους σερί 10-3 και να έχει μειώσει στους έξι πόντους (63-57). Ο Χάτσερ όμως, που συνολικά είχε 12 πόντους και 7 ασίστ, έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά και οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν εντέλει με το δεξί στη Basket League. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι «κυανόλευκοι» υπέπεσαν σε 22 λάθη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, πλειονότητα των οποίων προήλθε από τις κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνουν τις προσπάθειές τους. Ακόμα κι όταν ολοκλήρωναν τις προσπάθειές τους όμως ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια έχοντας 7/20 στα σουτ τριών πόντων ενώ σούταραν και με μόλις 53% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών αφού είχαν 8/15 εύστοχες.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ