30.4 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Με υπογραφή Σλούκα (vids)

Με τον Κώστα Σλούκα να κρατάει την μπαγκέτα και την άμυνα να καταπνίγει κάθε αντίσταση από το 10' και μετά η Φενερμπαχτσέ έκανε επίδειξη δύναμης στη Βαρκελώνη επικρατώντας με 83-68 της Μπαρτσελόνα και σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Φενερμπαχτσέ για να πάρει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, είχαν 5/5 τρίποντα με τους Χάνγκα και Σάντερς να σέρνουν το χορό και τον Ερτέλ να οργανώνει θαυμάσια, σκόραραν 28 πόντους (28-22) και είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αν και η άμυνά τους είχε κάποια προβλήματα. Γι' αυτό άλλωστε δεν πήραν μεγαλύτερη διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν. Η Μπάρτσα είχε 0/6 σε αυτό το διάστημα και αναγκαστικά επιχείρησε να βάλει την μπάλα πιο μέσα στο καλάθι, όπου οι Μερμάν και Σεραφέν έδωσαν κάποιες λύσεις. Όμως εκεί ήταν πιο αποτελεσματική η άμυνα της Φενερμπαχτσέ, η οποία κατάφερε να αναχαιτίσει την ορμή των γηπεδούχων και να πάρει τον έλεγχο.

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι και οργανωτικά και εκτελεστικά, και πολύ καλή άμυνα η Φενέρ έτρεξε ένα σερί 12-3 στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 34-31, διατήρησε δε αυτό το μικρό προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου.

To ντέρμπι συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά από το 25' και μετά η Φενερμπαχτσέ άρχισε να ξεφεύγει. Η άμυνά της είχε προκαλέσει ασφυξία στην Μπαρτσελόνα, για την οποία μόνον οι Σεραφέν και Ερτέλ κάτι προσπαθούσαν να κάνουν, ενώ στην επίθεση ο Σλούκας έδινε το ρυθμό και οι Νάναλι, Ουαναμέικερ και Βέσελι έδιναν λύσεις κατά περίσταση. Έτσι στο 29' η διαφορά υπέρ της Φενέρ πήρε διψήφια τιμή (60-50), ενώ το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 64-51 και η Μπαρτσελόνα έδειχνε πεσμένη στο καναβάτσο.

Στο 32' η Φενερμπαχτσέ προηγήθηκε με 68-54, αλλά στη συνέχεια έμεινε για σχεδόν τρία λεπτά χωρίς πόντο πέφτοντας σε συνεχόμενα λάθη και κακές επιλογές. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και με τους Πρέσι, Οριόλα και Χάνγκα να βοηθούν και στις δύο πλευρές του παρκέ έτρεξε ένα σερί 7-0 και μείωσε 61-68, όμως ένα τρίποντο του Μέλι ξεκόλλησε τη Φενέρ και επανέφερε τη διαφορά στους 10 πόντους (71-61 στο 35'). Αποδείχθηκε δε ότι ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, διότι η Μπαρτσελόνα δεν είχε τη δύναμη να επιστρέψει. Η Φενέρ έλεγξε τον αγώνα από εκείνο το σημείο και μετά και έφτασε στη νίκη.

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ: O Κώστας Σλούκας επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο σπουδαίας φόρμας και ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο οδηγός της Φενερμπαχτσέ. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στην επίθεση στο διάστημα που η ομάδα του έκανε την ανατροπή στο σκορ και έχτισε μια διαφορά ασφαλείας και τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 5 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ δέχθηκε 28 πόντους στην πρώτη περίοδο και 40 στις άλλες τρεις. Η δε Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και στις υπόλοιπες τρεις είχε 2/14.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ