21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Με υπογραφή Μαρκάνεν!

Ο Λόρι Μαρκάνεν όχι μόνο έπαιξε, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Σλοβενία, αλλά ήταν και αυτός που οδήγησε τη Φινλανδία σε νέα μεγάλη νίκη επί της Πολωνίας (90-87) στο μακράν πιο συγκλονιστικό παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ μέχρι στιγμής, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση! Οι Πολωνοί έβγαλαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια, αφού έχασαν διαφορά 9 πόντων στο τελευταίο ενάμισι λεπτό της κανονικής διάρκειας, αλλά αυτό είναι κάτι που παρηγορεί την Εθνική μας ομάδα, διότι αν νικούσε η Πολωνία, η κατάσταση στον Α' όμιλο όσον αφορά την πρόκριση στους "16" θα έμπλεκε πολύ.

Η Φινλανδία με τον Μαρκάνεν "ζεστό" έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας διψήφιες διαφορές και δείχνοντας ότι υπερείχε ως ομάδα. Προς το τέλος του ημιχρόνου, όμως, και στις αρχές του δεύτερου η Πολωνία μάζεψε τη διαφορά και κατάφερε να περάσει μπροστά (49-48), με τον Καρνόφσκι να παίζει καλά κάτω από το καλάθι και τους Πόνιτκα, Βατσίνσκι να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Η άμυνα, ωστόσο, ήταν το μεγάλο όπλο των Πολωνών. Στην τελευταία περίοδο άφησαν για περίπου πέντε λεπτά τους Φινλανδούς χωρίς πόντο και με πρωταγωνιστή τον Βατσίνσκι προηγήθηκαν με 66-57 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη.

Κι εκεί... έσβησαν τα φώτα. Ο Μαρκάνεν αίφνης αφυπνίστηκε, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε 66-66! Η "αυτοκτονία" της Πολωνίας, που μέσα σε ενάμισι λεπτό έχασε το +9, είχε ολοκληρωθεί.

Η πρώτη παράταση εξελίχθηκε σε μια μονομαχία Μαρκάνεν-Σλότερ, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει ισόπαλο (78-78) και όλα κρίθηκαν εν τέλει στην δεύτερη παράταση. Η Φινλανδία ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε εν τέλει τη μεγάλη νίκη, τη δεύτερη σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, στην παράταση κι αυτή, όπως και επί της Γαλλίας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ