27.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Με το μυαλό στα play-offs και το…Champions League o Λάσο!

Λίγο πριν το τζάμπολ του πρώτου παιχνιδιού των play- offs της ACB, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, για την Iμπεροστάρ Τενερίφη, αλλά και για τον τελικό του Champions League!

Ο Ισπανός τεχνικός συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα είδος rotation, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν παίξει τόσο. Έχουμε προπονηθεί και είμαστε όλοι έτοιμοι εκτός από τον Τόμπκινς. Ξεκινάει μία νέα ιστορία και ήρθε η ώρα να “αλλάξουμε το τσιπ”.

Από την άλλη, μίλησε και για την αντίπαλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιμπεροστάρ Τενερίφε:  «Η Τενερίφη είναι μια ομάδα που στο τέλος της σεζόν έδειξε μεγάλη ανταγωνιστικότητα, κατάφερε να κερδίσει τα τελευταία παιχνίδια και να βρεθεί έτσι στα play-offs. Είναι απειλητική από τα 6,75 και δημιουργεί καταστάσεις στο παιχνίδι της στις οποίες είναι δύσκολο να ανταποκριθείς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να αναγνωρίσουμε την αξία του αντιπάλου, να είμαστε επαρκείς αμυντικά και να επιβάλλουμε στο παιχνίδι το δικό μας ρυθμό.»

Πολύς λόγος γίνεται και για τις Ακαδημίες της "βασίλισσας" με τέσσερις παίκτες της να αγωνίζονται στην τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου απέναντι στην Γκραν Κανάρια: «Η δουλειά των ακαδημιών της Ρεάλ, η δουλειά του Αλμπέρτο Ανγκούλο και όλων των προπονητών είναι φανταστική. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ σκληρά, αναδειχθήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης και σιγά σιγά προσπαθούμε να τους  δίνουμε ευκαιρίες και να τους ενσωματώνουμε στην κανονική ομάδα, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι παίχτες έρχονται πολύ καλά προετοιμασμένοι και αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται από τα θεμέλια.»

Ο  Λάσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποψινό τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ: «Το μόνο που είπα στους παίχτες είναι να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Παίζουν έναν ακόμα τελικό και το δύσκολο ήταν να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι εκεί. Όλοι οι οπαδοί της Ρεάλ θα τους υποστηρίζουμε, είτε από το Κίεβο, είτε από τα σπίτια μας. Μακάρι να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης απόψε. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα τα δώσει όλα!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ