24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με τους παίκτες της Μακάμπι το Ισραήλ (pics)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αφήσει τους Ισραηλινούς παίκτες της να αγωνιστούν στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ.

Η Εθνική Ισραήλ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα το διάστημα 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, κάτι που έχουν πετύχει ήδη από τη γηραιά ήπειρο η Ελλάδα και οι Γερμανία, Λιθουανία και Τσεχία. Απομένουν δώδεκα «εισιτήρια» και θέλει ένα εξ αυτών να καταλήξει στα χέρια της, αλλά για να τα καταφέρει να πρέπει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη συνέχεια των προκριματικών.

Το επόμενο «παράθυρο» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα και, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, η «ομάδα του στρατού» θα επιτρέψει στους Τζέικ Κοέν, Νίμροντ Λέβι, Γιουβάλ Ζούσμαν και Τζον Ντιμπερτολομέου να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, παρότι θα έχει προηγηθεί παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα, σε απόσταση μικρότερη των είκοσι τεσσάρων ωρών. Εξάλλου, η Μακάμπι θα υποδεχθεί στο Τελ Αβίβ την Μπάγερν Μονάχου στις 29 Νοεμβρίου (21.05) και στην ίδια πόλη, μία ημέρα μετά (30/11, 14.00), θα παίξει το Ισραήλ με τη Σερβία.

 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα sports.walla.co.il, οι παίκτες θα συμμετάσχουν και σε μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής, που επίσης θα λάβει χώρα στο Τελ Αβίβ. Ο Όντεντ Κάτας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τελική δωδεκάδα, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να έχει να δώσει ακόμα ένα ματς στο πλαίσιο του πέμπτου «παραθύρου», τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην Τιφλίδα απέναντι στη Γεωργία. Το Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής 3-5, όπως και οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, με τη Σερβία να έχει 5-3 και στην κορυφή του ομίλου να ισοβαθμούν με 8-0 η Ελλάδα και η Γερμανία. Στο 2-6 και την τελευταία θέση είναι, μέχρι στιγμής, η Εσθονία.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει στις τάξεις της και το Σκότι Ουίλμπεκιν, διεθνή με την Τουρκία. Ωστόσο, δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική στο επόμενο παιχνίδι της, απέναντι στην Ισπανία στην Άγκυρα (29/11, 19.00), ενώ για την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου (επίσης στις 19.00, στο «SC Niksic») είναι προγραμματισμένο το Μαυροβούνιο-Τουρκία. Το συγκρότημα του Ουφούκ Σαρίτσα είναι δεύτερο στον όμιλό του με 6-2, πίσω από την Ισπανία (7-1), και ακολουθούν οι Λετονία (5-3), Μαυροβούνιο (4-4), Ουκρανία (4-4) και Σλοβενία (2-6).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ