24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Με τον… λάτιν τρόπο (vid)

Ο Φακούντο Καμπάτσο... έκοβε με τη δημιουργία, ο Γκάμπριελ Ντεκ... έραβε με το σκοράρισμα και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε πιο άνετα από όσο περίμενε το ντέρμπι με τη Μακάμπι, με το 79-63 να την οδηγεί επιτέλους σε θετικό ρεκόρ (5-4) στην Ευρωλίγκα, πιστοποιώντας ανοδική πορεία, αφού ο πρώτος εκ των δύο Αργεντίνων είναι πια ορεξάτος.

Με τον Ράντολφ και τον Ντεκ να δίνουν τον τόνο στους υπόλοιπους, τη στιγμή που η Μακάμπι... τα έσπαγε από μακριά, η Ρεάλ πήρε κεφάλι από νωρίς με «διπλό» σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (16-8), με τον Αργεντίνο ειδικά να «σκοτώνει» με κάθε τρόπο την αντίπαλη άμυνα και να οδηγεί σε διψήφιο προβάδισμα (29-18).

Η μόνη αντίδραση των Ισραηλινών στο 20λεπτο ήταν ένα 0-5 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον βελτιωμένο Καμπάτσο και τον Αμπάλδε να μπαίνουν επίσης στην «εξίσωση» και την εικόνα φυσικά να είναι ευνοϊκή για τους γηπεδούχους στην ανάπαυλα, τη στιγμή που ο αντίπαλος μετρούσε μόνο 1/12 τρίποντα (45-32).

Ο Ουίλμπεκιν και ο Ζίζιτς επιχείρησαν να βρουν κάποιες λύσεις για τη Μακάμπι, με τον πρώτο να δίνει ανάσες από μακριά και το δεύτερο να παλεύει στη ρακέτα, έχοντας όμως αντίπαλο έναν επιβλητικό Ταβάρες, την ίδια στιγμή που ο Ντεκ έμοιαζε ασταμάτητος από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, με τη δική του ζημιά να φτάνει σε βαθμό «αιμορραγίας», αν κρίνουμε πως σε μια διαφορά 12 πόντων στην τρίτη περίοδο, είχε ήδη πετύχει 16 πόντους (62-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα... σερβιρίσματα του Καμπάτσο έβρισκαν άλλους αποδέκτες, με τον Ράντολφ να συνεχίζει το καλό παιχνίδι του και τον Γιουλ να βρίσκει με τη σειρά του ρυθμό, με αποτέλεσμα η απόσταση να μεγαλώσει περισσότερο, αφού κάθε ισραηλινή αντίσταση «ξεφούσκωσε», για να καταλήξει το ματς στο +16 (79-63).

Δεκάλεπτα: 29-18, 45-32, 62-50, 79-63

ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ: Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε μια επίδειξη και φάνηκε επιτέλους ορεξάτος, γεγονός που ανέβασε επίπεδο τη Ρεάλ. Ο γκαρντ της «Βασίλισσας» είχε 9 πόντους και, κυρίως, 12 ασίστ, βρίσκοντας ανταπόκριση κυρίως στο συμπατριώτη του, Γκάμπριελ Ντεκ, που πήρε πρωτοβουλίες στην εκτέλεση στο πιο ουσιαστικό διάστημα, με 16 πόντους και έξι ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με μόνο 5/25 τρίποντα και ποσοστό στο 20%, δεν μπορείς να ελπίζεις πολλά για ένα «διπλό», ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από έξι λιγότερες κατοχές, με τη Ρεάλ να μετρά δύο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τέσσερα λιγότερα λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=EDxDghLi_v8&ab_channel=EUROLEAGUEBASKETBALL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ