24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με εκείνη του πρώτου παιχνιδιού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ηττήθηκε εύκολα με 78-63.

Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται πίσω με 2-0 και η σειρά θα μεταφερθεί στην Αθήνα για τον τρίτο αγώνα τη Μεγάλη Τρίτη (23/4) όπου θα προσπαθήσουν να μείνουν ζωντανοί μειώνοντας σε 2-1. Η «Βασίλισσα» από την πλευρά της χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Βιτόρια και να προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρσι στο Βελιγράδι.

Κάκιστο ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα, καθώς σκόραρε το πρώτο καλάθι με τον Ντεσόν Τόμας, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε πολλά κι εύκολα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων (21-6), για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 21-8 και με τους «πράσινους» να είναι πολύ άστοχοι (3/17 σουτ), παίρνοντας παράλληλα ουκ ολίγες λανθασμένες αποφάσεις.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να πετούν... πέτρες στη θάλασσα πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. (6/8 και γι' αυτόν τον λόγο διατηρούσαν το προβάδισμα σε μία δεύτερη περίοδο που η ελληνική ομάδα έδειξε μεγάλη βελτίωση και πλησίασε δύο φορές στους 10 πόντους (27-17, 30-20). Το «τριφύλλι« μείωσε μέχρι τους 9 πόντους (33-24) κι έχασε ευκαιρίες για να πλησιάσει περισσότερο, όμως το ημίχρονο βρήκε μπροστά τη «Βασίλισσα» με 35-26, αν και με βάση την εικόνα οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα έπρεπε να είχαν πλησιάσει περισσότερο.

Το τρίποντο του Τέιλορ στο 25' έστειλε τη διαφορά στους 12 πόντους (45-33) και ο Ρικ Πιτίνο κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, καθώς έβλεπε τους παίκτες του να κάνουν «φτηνά» λάθη που δεν τους επέτρεψαν να μειώσουν περισσότερο και τελικά βρέθηκαν πίσω με διψήφια διαφορά. Η αστοχία του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με κάποια δύσκολα σουτ της Ρεάλ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (50-35, 27') και πλέον τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για την ελληνική ομάδα. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραψε 61-41 και όλα είχαν κριθεί.

Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να φτάνουν στην άνετη επικράτηση με 78-63, και με τους δύο προπονητές να βρίσκουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας.

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν ο κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο. Ο Αργεντινός γκαρντ έκανε τα πάντα στο παρκέ σημειώνοντας 13 πόντους, μοιράζοντας 9 ασίστ, μαζεύοντας 7 ριμπάουντ και κλέβοντας την μπάλα πέντε φορές σε περίπου 23 λεπτά συμμετοχής. Για τον Παναθηναϊκό, ο Ντεσόν Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ με έναν πόντο και 0/9 σουτ. Κάπως έτσι πέρασαν απαρατήρητες οι 7 ασίστ και 4 κλεψίματά του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ σούταρε με καλά ποσοστά στα τρίποντα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ συνολικά ήταν... φυσιολογική η ευστοχία της στο τέλος του αγώνα. Από την άλλη, η ελληνική ομάδα ήταν αποκαρδιωτική, χωρίς να ευστοχεί σε τρίποντα, αλλά κυρίως και σε εύκολα λέι απ κάτω από το καλάθι. Έτσι έχασε τις ευκαιρίες να μείνει κοντά και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σε μία κακή εμφάνιση.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ