21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Σκόλα και… Ισπανούς η Αργεντινή

Στα 39 του, ο Λουίς Σκόλα θα ηγηθεί της Εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

Ο πολύπειρος φόργουορντ, που με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση του 2002 στην Ιντιανάπολις ενώ έχει ανέβει και δύο φορές στο βάθρο των νικητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ήταν «χρυσός» το 2004 στην Αθήνα και «χάλκινος» τέσσερα χρόνια μετά, στο Πεκίνο), θα δώσει το παρών στα ασιατικά παρκέ μαζί με τον επίσης έμπειρο Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης και τον ανερχόμενο Πατρίτσιο Γκαρίνο (Μπασκόνια).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρχιο Ερνάντεζ, ανακοίνωσε την τελική δωδεκάδα και υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έπαιξαν πέρυσι στο ισπανικό πρωτάθλημα, οι Νίκολας Λαπροβίτολα και Γκάμπριελ Ντεκ (επίσης της Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκολας Μπρουσίνο (Σαραγόσα), Λούκα Βιλντόζα (Μπασκόνια), Μάρκος Ντέλια (Μούρθια, Μπανταλόνα) και Λούτσιο Ρεντίβο (Μπρεογάν). Μαζί τους, στα ασιατικά παρκέ, θα είναι οι Μάξιμο Φιέλερουπ και Αγκουστίν Καφάρο της Σαν Λορέντζο και ο Ταγιαβέκ Γκαλίτζι της Ρεγκάτας Κοριέντες.

Η Αργεντινή έχει κληρωθεί στο Β’ Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Γουχάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρωσία, τη Νιγηρία και τη Νότια Κορέα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ