21.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Με Πιτίνο και… Σάρας στην οκτάδα!

Γεμάτη καλές ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό ήταν η τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας για τα 2018. Όχι μόνο ήρθε ο Ρικ Πιτίνο και τον μεταμόρφωσε, όχι μόνο κέρδισε την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ με ρεσιτάλ μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις του καλού του φίλου, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχασε στα Κανάρια Νησιά από την Γκραν Κανάρια.

Κι αυτό σημαίνει ότι το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει ξανά τον Παναθηναϊκό μέσα στην πρώτη οκτάδα. Βέβαια, μαζί με αυτόν στην όγδοη θέση ισοβαθμούν πολλές ομάδες (Ζαλγκίρις, Μιλάνο και Μπασκόνια), όμως το σημαντικό είναι πως δεν χάνει την επαφή του με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και με... αέρα Πιτίνο πλέον έχει έναν ολόκληρο γύρο μπροστά του για να πετύχει τον στόχο του.

Αν παίζει, μάλιστα, έτσι όπως έπαιξε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η εμφατική νίκη του με 96-84, μάλιστα, συνοδεύτηκε από το σόου Καλάθη, το ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος του Παπαπέτρου και τους 36 πόντους που σκόραρε η ομάδα στη δεύτερη περίοδο σημειώνοντας ρεκόρ τριετίας για τους περισσότερους πόντους σε μια περίοδο!

Στην Κωνσταντινούπολη η Φενερμπαχτσέ συνέχισε το... βιολί της. Παρότι έλειπε ο κλινήρης λόγω ασθένειας Κώστας Σλούκας, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε τον τρόπο να κερδίσει με 65-63 τη Ρεάλ και να συνεχίσει την προέλασή της με 14 νίκες σε 15 αγώνες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λουίτζι Ντατόμε, που πέτυχε και το νικητήριο γκολ φάουλ στο τέλος, ενώ η Ρεάλ με την ήττα της έμεινε πλέον δύο νίκες πίσω από την κορυφή, αλλά και μόνη της στη δεύτερη θέση, αφού έχασε η ΤΣΣΚΑ.

Στα Κανάρια Νησιά η Γκραν Κανάρια νίκησε τη Ζαλγκίρις με 73-66 και με την τέταρτη νίκη στους έξι τελευταίους αγώνες της, αρχίζει πλέον κι αυτή να μπαίνει στο κόλπο των πλέι οφ. Η Ζαλγκίρις πλήρωσε τις απουσίες της (Γιανκούνας, Καβαλιάουσκας, Βέστερμαν) κι έχασε έδαφος στη βαθμολογία.

Τέλος, στο Μόναχο η Μπάγερν ζορίστηκε αρκετά, αλλά νίκησε την Μπούντουτσνοστ με 93-88 και εδραίωσε τη θέση της στην πρώτη οκτάδα. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν και πάλι όλα τα λεφτά για τη βαυαρική ομάδα, ενώ από την Μπούντουτσνοστ ξεχώρισαν σαν τις μύγες μες στο γάλα οι δύο νεοαποκτηθέντες της, Νόρις Κόουλ και Γκόγκα Μπιτάτζε, που έδειξαν ότι μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο.

Όλα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Χίμκι-Μπασκόνια 77-85
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 79-75
Μακάμπι-Μιλάνο 94-92
Μπαρτσελόνα-Εφές 80-65
Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ 65-63
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ 96-84
Μπάγερν-Μπούντουτσνοστ 93-88
Γκραν Κανάρια-Ζαλγκίρις 73-66

Επόμενη αγωνιστική 

Εφές-Μπάγερν 3/1
Ρεάλ-Μακάμπι 3/1
Μιλάνο-Μπούντουτσνοστ 3/1
Γκραν Κανάρια-Χίμκι 3/1
Φενερμπαχτσέ-Μπασκόνια 4/1
Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ 4/1
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4/1
Μπαρτσελόνα-Νταρουσάφακα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ