26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Με «πάρτι» στον… αέρα, η Μακάμπι έδωσε νέα «σφαλιάρα» στη Φενέρ

Τεράστια νίκη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία έκαμψε εντός έδρας την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε με 67-55, εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της στα ριμπάουντ και την εκπληκτική άμυνα που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε στην τρίτη διαδοχική της νίκη κι έχει πλέον ρεκόρ 3-2, ενώ την Παρασκευή (1/11) θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Την ίδια ώρα που το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραπαίει και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας νικήσει έως τώρα μόλις σ' έναν από τους πέντε αγώνες που έχει δώσει.

Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε και ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Το εναρκτήριο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν κάκιστο επιθετικά και για τους δύο αντιπάλους και ολοκληρώθηκε με 12-6 για την «ομάδα του λαού». Στη δεύτερη περίοδο οι Ισραηλινοί έστησαν το δικό τους πάρτι κι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 πόντους (41-21), στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Παρά το γεγονός ότι η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (43-21, 21'), οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση να τα παρατήσουν και σιγά-σιγά άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έδειχνε 52-41 και οι παίκτες του «Ζοτς» έδειχναν έτοιμοι να επιστρέψουν. Η αντεπίθεση τους όμως ολοκληρώθηκε στο 35' όταν πλησίασαν σε 59-54. Εκεί δεν κατόρθωσαν να βρουν λύσεις και με επιμέρους 8-1, η Μακάμπι πανηγύρισε μία τεράστια νίκη.

Ο Ταρίκ Μπλακ με 10 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο MVP των θριαμβευτών, ενώ για τους ηττημένους ο Νάντο Ντε Κολό ηγήθηκε με 13 πόντους, με τον Κώστα Σλούκα να μένει άποντος σε 21 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΤΑΪΜ ΑΟΥΤ: Ο αγώνας δεν διεκδίκησε έτσι κι αλλιώς δάφνες ποιότητας και το θέμα ήταν επιεικώς μέτριο. Η πιο «δυνατή» στιγμή της αναμέτρησης ήταν το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς 41'' μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Σέρβος ήταν εκτός εαυτού και θέλησε να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, όχι σε πολύ ήρεμο τόνο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι θριάμβευσε κυρίως λόγω της εκπληκτικής της ικανότητας στα ριμπάουντ, που φυσικά αποτελούν και θέμα θέλησης. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν 44 εκ των οποίων τα 15 επιθετικά, ενώ η Φενέρ μόλις 31. Κάπως έτσι δεν τους κόστισαν οι 15/27 βολές, αλλά και τα 10/21 τρίποντα των φιλοξενούμενων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η άσχημη αναλογία ασίστ/λαθών των Τούρκων. Συνολικά έδωσαν 11 ασίστ υποπίπτοντας σε 17 λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ