24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Με οδηγό τον Ερτέλ η «Μπάρτσα», ρεκόρ για τον «μυθικό» Ναβάρο (vids)

Η Μπαρτσελόνα είναι η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στους «4» του Copa Del Rey, ξεπερνώντας με 94-90 το «εμπόδιο» της Μπασκόνια, με τον Τομά Ερτέλ να «καθαρίζει» στο τέλος.

Με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο και τον Τομά Ερτέλ να έχει το μυαλό του... στο κεφάλι στον προημιτελικό με την Μπασκόνια, η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa Del Rey με 94-90, βρίσκοντας πλέον μπροστά της την Γκραν Κανάρια. Το παιχνίδι κινήθηκε εξαρχής σε υψηλό ρυθμό, με τους Καταλανούς να προηγούνται με 28-22 στο πρώτο δεκάλεπτο και να αντέχουν, ακόμη κι όταν οι Βάσκοι ισοφάρισαν με τρίποντο του Μπομπουά σε 82-82, με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Γάλλος γκαρντ, ο οποίος με πέντε προσωπικούς πόντους μετά το 88-88, χάρισε ουσιαστικά την νίκη στην ομάδα του, ολοκληρώνοντας μία μεστή εμφάνιση με 20 πόντους και 9 ασίστ, για να ακολουθήσει με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ ο Άντε Τόμιτς. Κάπως έτσι, πήγαν «στράφι» για το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνεθ οι 30 πόντοι με 7/11 σουτ, 15/17 βολές και 5 ριμπάουντ που είχε ο Τορνίκε Σενγκέλια.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως με τους 9 σημερινούς του πόντους, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, με τους δύο πριν από το παιχνίδι αυτό να είναι μαζί στους 454 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ