27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Μούρθια η ΑΕΚ (vid+pics)

Η Μούρθια θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στην ημιτελική φάση του Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League, που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ.

Λούντβιγκσμπουργκ-Μονακό, ο άλλος ημιτελικός. Το Basketa.gr βρέθηκε στην κλήρωση του φετινού Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League, που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Διαβάστε, παρακάτω, τι δήλωσαν οι διοργανωτές της τελικής φάσης του φετινού BCL, που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων το διάστημα 4-6 Μαΐου, δείτε σχετικές φωτογραφίες και θυμηθείτε ολόκληρη τη διαδικασία μέσω του live...

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (04/05):
18.30 Μονακό-Λούντβιγκσμπουργκ
21.30 ΑΕΚ-Μούρθια

Ο Πάτρικ Κομνηνός, διευθύνων σύμβουλος του BCL, αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στο ξενοδοχείο «Hilton», με το παρών να δίνει και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως το μεγαλύτερο κόστος για τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ, το οποίο αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ. «Ο προϋπολογισμός είναι δυναμικός. Το μεγαλύτερο κόστος το αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει αναλάβει να αποπληρώσει ένα δικαίωμα προς τη διοργανώτρια αρχή και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Η συμμετοχή της πολιτείας και της ΕΟΚ είναι δεδομένες. Το συνολικό κόστος δεν το έχουμε, αλλά πλησιάζει στο ένα εκατ. ευρώ», επεσήμανε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει για τις -συνολικά- επιτυχίες των ελληνικών ομάδων: «Είμαστε σε μια χώρα που έχει κατακτήσει εννέα τίτλους στην Ευρωλίγκα τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ πως εάν μιλάμε για την επιτυχία εντός παρκέ είναι σημαντικό να δείξουμε αυτό το κομμάτι».

Για το εάν υπάρχει πιθανότητα ο πρωταθλητής του Basketball Champions League να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα, συμπλήρωσε: «Υπάρχει διαφορά των φιλοσοφιών. Προφανώς, όπως επεσήμανε πριν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της διοργάνωσής μας, είναι να είμαστε ανοιχτοί στο θέμα των εθνικών πρωταθλημάτων. Πιστεύουμε πως προβάλουμε ένα διαφορετικό μοντέλο και τα βήματα που έχουμε κάνει μας επιτρέπουν να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα ιδανικό πρόγραμμα των ευρωπαϊκών αγώνων».

https://www.facebook.com/basketagr/videos/1874620355884494/

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε τις υπόλοιπες ομάδες, που μέσα από ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα 32 ομάδων έφθασαν στο Φάιναλ Φορ. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε ολόκληρο το τιμ της FIBA, που έχει τρέξει τα τελευταία δύο χρόνια, με εντυπωσιακά αποτελέσματα τη διοργάνωση. Ήταν καταπληκτικοί οι ρυθμοί φέτος, μπράβο τους! Ο στόχος μας είναι, σαν ΑΕΚ, να βοηθήσουμε να γίνει ένα Φάιναλ Φορ αντάξιο της ιστορίας των επιτυχημένων διοργανώσεων που έχουν γίνει η χώρα μας και αντάξιο της ιστορίας που έχει η ΑΕΚ. Να αναβαθμίσουμε την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό. Σε μια επετειακή χρονιά για εμάς θα είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Αναφέρθηκε και στο όραμα της «Ένωσης», συμπληρώνοντας: «Το όραμά μας το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο βήμα βήμα. Πριν από μερικά χρόνια η ΑΕΚ δεν υπήρχε στον μπασκετικό χάρτη και τώρα είναι μέσα στα είκοσι κορυφαία ονόματα. Επενδύουμε στην ιστορία της ΑΕΚ και κάνουμε σημαντικές επενδύσεις και στο μέλλον της ομάδας. Οι Έφηβοι πήραν το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ. Με αργά και σταθερά βήματα θα συνεχίσουμε προς την κορυφή. Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί και το μπασκετικό τοπίο, υπάρχουν αρκετή σκόνη και ομίχλη, ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει για να αναλάβει κάθε ομάδα τη θέση της. Το Basketball Champions League ωριμάζει γρήγορα και είναι μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση».

Ρωτήθηκε και για το εάν αρκείται στην παρουσία του Φάιναλ Φορ κι απάντησε: «Όπως είπα και πριν, πάμε βήμα βήμα. Τα ποσοστά αδρεναλίνης που ανεβάσαμε πρέπει να είναι... ρεκόρ με τις προκρίσεις μας. Πάμε βήμα βήμα και μετά θα δούμε για τους επόμενους στόχους».

  

«Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα κι εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση, την οποία θεωρώ εκ των προτέρων δεδομένη. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, ως Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, να διεξάγεται φέτος στη χώρα μας η τελική φάση της διοργάνωσης, την οποία εξ αρχής πιστέψαμε ως εγχείρημα. Κόντρα σε πολλές δυσοίωνες εκτιμήσεις και εμπόδια το BCL αναπτύσσεται και κερδίζει την εκτίμηση του κοινού. Η πρόκριση της ΑΕΚ άνοιξε το δρόμο για τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ στην Αθήνα και η ΕΟΚ θα συνδράμει με κάθε βοήθεια για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Το τριήμερο 4-6 Μαΐου θα "χτυπά" η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην Αθήνα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και θέλω να πω ότι όλοι θα ζήσουν μια μεγάλη εμπειρία», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε από την πλευρά του: «Από τη στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία και ήμασταν σε συζητήσεις με τον κ. Αγγελόπουλο θέλαμε να φέρουμε τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Είναι σημαντικό για την κανονικότητα της χώρας. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Από πλευράς οργάνωσης θα είναι όλα εξαιρετικά και εμείς θα βοηθήσουμε ως πολιτεία. Ας ελπίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, κάτι που συνέβη και στο βόλεϊ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και η οργάνωση. Το ελληνικό μπάσκετ διαχρονικά είχε αρκετές ποιοτικές διαφορές σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Δίνει μηνύματα, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα ακόμα. Μόλις βγούμε από την κρίση θα δούμε κάποια πράγματα όσον αφορά τις υποδομές».

Όσον αφορά στις σκέψεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, πρόσθεσε: «Θέλουμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις μας. Έχουμε πολλά προβλήματα. Παλιότερα δεν είχαμε προγραμματισμό. Τώρα που έχουμε προγραμματισμό δεν έχουμε τα χρήματα. Συζητάμε. Ξέρουμε ότι υπάρχει και συζήτηση με τον Παναθηναϊκό και τον κ. Γιαννακόπουλο. Το επόμενο διάστημα θα έχει ξεκαθαρίσει όλο αυτό. Θέλουμε κάθε ομάδα να έχει το γήπεδό της και μια καλή αθλητική εγκατάσταση αλλάζει το επίπεδο του κόσμου. Θα κάνουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις και στο ΣΕΦ. Μόλις τελειώσει το... μαρτύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχουμε ανακοινώσεις».

Εν συνεχεία, αποκάλυψε: «Όταν ο Μάκης Αγγελόπουλος, πριν από αρκετούς μήνες, μιλούσε για το Φάιναλ Φορ, μου έκανε πρόταση να φιλοξενήσουμε το Φάιναλ Φορ στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα. Απάντησα αρχικά ναι, αλλά βλέποντας και την πορεία της καταπιανόμασταν με αυτή την ιδέα να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Οι μεγάλες στιγμές του μπάσκετ δεν παράγουν μόνο αθλητισμό, αλλά και πολιτισμό και πολιτική. Εμείς με μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Χρειάζεται δουλειά και θα την κάνουμε από κοινού. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ΑΕΚ. Ελπίζουμε να ζήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και να ζήσουμε και άλλα δρώμενα, να ανοίξουμε την κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και να καταφέρουμε μέσα σε αυτή τη γιορτή να γίνει διάλογος, για το τι αθλητισμό θέλουμε τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστώ και τη FIBA».

Ρωτήθηκε για το εάν το κράτος μπορεί πλέον να αναλάβει τέτοιου είδους διοργανώσεις και διευκρίνισε: «Το κράτος θα μπορεί να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Δεν θα πάμε, όμως, ξανά στο μοντέλο του παρελθόντος. Μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία στοχεύουμε στο να έχουμε διοργανώσεις και πάνω σε αυτό χτίζουμε. Δεδομένου ότι τα οικονομικά θα μας το επιτρέψουν, με πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις, αλλά μακριά από αυτό το κρατικοδίαιτο μοντέλο που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ