19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Με “καυτή” τριάδα το διπλό της Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε μεγάλη νίκη στη Μόσχα, επικρατώντας επί της Χίμκι με 87-80. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το ισορροπημένο παιχνίδι ωστόσο των Καταλανών και οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ερτέλ, Τόμιτς και Σίνγκλετον χάρισαν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και με ένα σερί 0-6, ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει ήδη από το 1 λεπτό τάιμ άουτ. Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, η Χίμκι άρχισε να πατάει "γκάζι", με τον Αλεξέι Σβεντ να δίνει "ανάσες ζωής" στην ομάδα του, η οποία μάλιστα κατάφερε να περάσει και μπροστά (9-8, 4'). Η μεγάλη ευστοχία των Ρώσων τους έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στη συνέχεια της περιόδου, επιτρέποντάς του να φτάσουν τη διαφορά στο +7 (21-14, 8') με ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Αλεξέι Σβεντ. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και μείωσε τη διαφορά, το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ωστόσο διαμόρφωσε και πάλι ο Αλεξέι Σβεντ σε 23-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν με χαμηλότερες ταχύτητες. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο, επαναλαμβάνοντας ένα σερί 0-6, πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ (23-25). Με τις ταχύτητες να παραμένουν χαμηλές, οι δύο ομάδες ήρθαν στα "ίσα" και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 38-38.

Δεύτερο ημίχρονο και η Μπαρτσελόνα ξεκινάει και πάλι δυναμικά. Έχοντας καλύτερα πατήματα και βρίσκοντας λύσεις κυρίως μέσα από αμυντικά λάθη της Χίμκι, οι Καταλανοί πήραν "κεφάλι" στο σκορ και προηγήθηκαν μέχρι και με +9 (53-62,  28') με δύο εύστοχες βολές του Κρις Σίνγκλετον. Η Χίμκι αντέδρασε και το σκορ της περιόδου διαμόρφωσε σε 59-67 ο Μάλκολμ με ένα μεγάλο τρίποντο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήρθε σε μεγαλύτερη ισορροπία, με τη Χίμκι να "κυνηγάει" την Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ήταν τρομακτικά εύστοχη στο τρίποντο, τα μεγάλα κενά στην άμυνα και οι χαμένες κατοχές επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να αυξήσει τη διαφορά της περισσότερο. Το τελικό 80-87 του αγώνα διαμόρφωσε ο Τομά Ερτέλ.

TΡΙΑΔΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ:

Η Μπαρτσελόνα "έκλεψε" τη νίκη από τη Χίμκι χάρις στους τρεις πρωταγωνιστές της. Ερτέλ, Σίνγκλετον και Τόμιτς έδειξαν το δρόμο της νίκης για τους "μπλαουγκράνα". Ο Τομά Ερτέλ με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους Καταλανούς, ενώ από την άλλη ο πρώην "πράσινος" Κρις Σίνγκλετον πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ. Τέλος, εξαιρετικός για την ομάδα του Πέσιτς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν και ο Άντε Τόμιτς, με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Μπορεί η Χίμκι να κατάφερε να διατηρήσει μικρή διαφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ωστόσο δεν είχε καθόλου ισορροπημένο παιχνίδι γεγονός που της στέρησε τη νίκη. Συγκεκριμένα, και ενώ το ποσοστό των τριπόντων έπιασε "ταβάνι", φτάνοντας στο 43,6%, τα δίποντα ήταν εξαιρετικά χαμηλά, στο 42,1%. Την ίδια στιγμή, η Μπαρτσα μπορεί να μη είχε τέτοια ποσοστά στη γραμμή των 6,75, αλλά τα δίποντα της βρίσκονταν στο 63,9%.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα 23-19, 38-38, 59-67, 80-87

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ