24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Με δύο ρόστερ η Μακάμπι!

Μία ιστορικό απόφαση πήρε η Μακάμπι, η οποία από του χρόνου θα αγωνίζεται... δύο ρόστερ, βρίσκοντας την ευκαιρία να ρίξει τα «βέλη» της εναντίον της ισραηλινής ομοσπονδίας.

Απίστευτο... κι όμως αληθινό! Θα υπάρχει, πλέον, ομάδα του κορυφαίου επιπέδου του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η οποία θα παίζει με ένα ρόστερ για το πρωτάθλημα, κι ένα για την Ευρωλίγκα. Ο λόγος γίνεται για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση, προκρίνοντας ως βασικό λόγο για την εφαρμογή της, τους περιορισμούς της λίγκας του Ισραήλ και «κατακευρωνόντάς» την, αφού τη θεωρεί ως βασική υπαίτιο των συνεχόμενων αποτυχιών στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της, μετά την κούπα στο Final Four του 2014.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση εκτός του ότι θα χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικά ρόστερ, θα προσλάβει διαφορετικούς ανθρώπους για καθένα αυτά, που θα στελεχώσουν το τεχνικό επιτελείο.

Αναλυτικά:

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ την ερχόμενη σεζόν (2018-9) θα έχει δύο διαφορετικά ρόστερ, εκ των οποίων το ένα θα συμμετέχει στην λίγκα του Ισραήλ και το άλλο στην Ευρωλίγκα. Κάθε ομάδα θα έχει το δικό της προπονητικό επιτελείο με κύριο σκοπό να ανταποκρίνεται στις πλήσιες που υπάρχουν από τους περιορισμούς στη λίγκα.

Έπειτα από μία δεκαετία περιορισμών στην λίγκα του Ισραήλ, οι οποίοι είχαν μοναδικό σκοπό να επιβραδύνουν τη Μακάμπι έγινε μία βαθιά ανάλυση που έλεγξε: την καθημερινότητα των προπονήσεων, το μπάτζετ, την προετοιμασία για τα παιχνίδια, τα διάφορα σύστημα που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και την παρούσα κατάσταση των ομάδων της Ευρωλίγκα.

Το βασικό συμπέρασμα που κατέληξε ο σύλλογος ήταν πως ήταν σχεδόν αδύνατο η ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική στην Ευρώπη υπό αυτούς τους περιορισμούς.  Η Μακάμπι αποφάσισε πως δεν μπορεί να παλεύει σαν μποξέρ με δεμένα χέρια και σκέφτηκε τις πιθανές λύσεις που μπορούν να βρεθυούν σε σύντομο διάστημα, καθώς οι περιορισμοί θα παραμείνουν".

Έπειτα από σχολαστική εξέταση της κατάστασης, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να δημιουργήσει δύο διαφορετικά ρόστερ, ένα για τις εγχώριες διοργανώσεις και ένα για την EuroLeague...».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ