20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Γιόβιτς η Χίμκι βύθισε την Ζάλγκιρις(vid)

Η Χίμκι έψαχνε τρόπο να συνέλθει από το "χαρακίρι" της στο ΣΕΦ και τον βρήκε απέναντι στην... βολική για κάθε αντίπαλο φέτος Ζάλγκιρις. Το 83-74 ήρθε χωρίς άγχη για τους Μοσχοβίτες, που είχαν τον Στέφαν Γιόβιτς σε μεγάλη βραδιά, έφτασαν το ρεκόρ τους στο 8-7 και άφησαν την απογοητευτική ομάδα του Γιασικεβίτσιους μόνη της στην τελευταία θέση με 3-12.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Χίμκι να το ελέγχει, αλλά την Ζάλγκιρις να κρατάει διαρκώς επαφή με το σκορ και να μην αφήνει τους γηπεδούχους να νιώσουν άνετα. Σβεντ, ως συνήθως και Λαντέιλ ήταν οι δύο κύριοι επιθετικοί εκφραστές, με το δεκάλεπτο να λήγει 21-16 για την Χίμκι και στο ημίχρονο η διαφορά να είναι στα ίδια επίπεδα και σκορ 38-33.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και τρίτη περίοδος, με την διαφορά ότι για την Χίμκι στον λογαριασμό προστέθηκε και ο Γιόβιτς, ενώ η Ζάλγκιρις συνέχιζε να τα περιμένει όλα από τον Λαντέιλ. Στο τελευταίο δίλεπτο η ομάδα του Κουρτινάιτις ξεκόλλησε λίγο από τον αντίπαλο κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο +8, 57-49. 

Νωρίς στην τελευταία περίοδο πήγε την διαφορά σε διψήφιες τιμές και κάπου εκεί την διατήρησε σε όλο το δεκάλεπτο και μέχρι το φινάλε.

ΝΤΥΘΗΚΕ... ΣΒΕΝΤ: Η Χίμκι συχνά είναι ομάδα του ενός και εύκολα αντιμετωπίσιμη. Σήμερα, όμως, ο Αλεξέι Σβεντ όχι απλά είχε συμπαραστάτη αλλά αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης της. Ο Στέφαν Γιόβιτς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τους Ρώσους και είχε λύσεις για κάθε πρόβλημα

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι έλεγξε τα  ριμπάουντ, 32-24 αλλά εκεί όπου πραγματικά κυριάρχησε ήταν στα τρίποντα με το πολύ καλό 12/23 έναντι μόλις 5/21 της Ζάλγκιρις. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ